0

Korg AX3000G vs. Boss ME-70

Hah, saye sangat meminati pedal multi-effect yek
hihihihih
Baru2 ni jumpe multi-effect Korg AX3000G
woaaaaa
blogger-emoticon.blogspot.com
Sangat kagum dan ragum dan begum dan segum dan legum
pa tah aku ngarut
Sempat gak ushar2 kat you tube aritu mmg style sbb die byk bunyi space rock
Mcm MUSE pewiitt pewittt
Tapi setiap barang pun takkan dapat achieve perfect system punye la kan
acecececece..bunyik mcm thermodynamics plak
Tapi dulu dok ushar Boss ME-70
kekekekekeke..tapi mcm biase
barang2 boss memang mahal
Oh ye, aritu anta e-mail dkt JL Guitar tanye harge Korg AX3000G tu
Die bagi aku RM680.00 jek
Fulamakkkkkkk!!!!!!
blogger-emoticon.blogspot.com

Memang nak angkat jek rasenye..hehehe
Tapi yang mane satu??
\

Hah, belah kiri tu Boss-ME70 dan belah kanan tu Korg AX3000G
wah wah wah wah
Okeh ini pros dan cons die yek

-Korg AX3000G sangat rare bunyinye dan banyak main space rock & other genre yang rare compare to Boss ME-70 yang effectnye dtg dari stompbox boss itu sendiri (common)
-Boss ME-70 lagi user-friendly berbanding Korg AX3000G yang memang macam lahanat nak control!
-Seriously, Korg AX300G sangat susah nak control dan handle sebab korg suke buat produk yang mcm lahabau susa nak paham tapi Boss ME-70 sangat mudah untuk dihandle kalo tak pecaye pegi jela tgk stomboxes boss yang besepah2 kat kedai tu
-Boss ME-70 ni pulak harge mahal nak mati sebab Boss suke jual nama macam Sony tapi kadang2 kualiti macam sampah-sarap.

Memandangkan aku maw rare dan aku seorg Muser..pewiitt pewittt so aku lebih menjerumus utk pilih Korg AX3000G untuk aku walaupun susa maw handle die..hahahaha

So,kenala besabar nak dapat Korg AX3000G itu yek!
blogger-emoticon.blogspot.com

1

Mana kau wahai Bigsby!

Hari ni dah masuk hari kedua aku mencari mende alah nih

Bigsby B7 or B5


susah pulak rupenye nak mencari menatang nih..aku ingat sume tempat ade spare
Merate dah aku email
Last aku e-mail malam tadi si Deadeyeguitars
Baru tadi die reply cakap tade jual bende nih

wahhhhhh..aku mao mende inih..sob3
Kalo pasang dkt les paul aku mmg mantep lagi sodep
Skang aku punye Les Paul tremolo standard saje
Bile dah pasang vibrato tailpiece nih mmg sgt2 cantik
And yang paling penting
Bunyik floydrose (whammy effect) dapat buat and one more,
bile dapat combine effect dgn wah pedal memang manteppp!
blogger-emoticon.blogspot.com

Masalahnye, Bigsby oversea punya barang..sape ade amik dkt melesia ni aku pon tak taw lah
Tapi yang pasti bende ni mmg ade cume tak jumpe je
Kalo gitar custom,signature,limited,prestige sume ade kat malaysia takkan la bende nih takde

AKU MAHU BONDO ALAH INI LAH!!!!!!!!!!!

*Angan2 bile Les Paul aku dah pasang Bigsby*



Feewitt!seksi gila!!!!!
blogger-emoticon.blogspot.com




0

Oh Opeth Mikael Akerfeldt VS Ibanez AGR 73

Last 2 weeks aku surf blog DeadeyeGuitars
wahlao, aku jumpe gitar idaman akuh (yang dah setahun lebey aku cari)
PRS Opeth Mikael Akefeldt Signature

Memang aku rase sgt2 hepi n teruja..yearghh!!
blogger-emoticon.blogspot.com
Tapi macam biase lah..
.
.
.
.
bajet
tak
cukup
atau
dalam
bahase
lain..
.
.
.
duit
tak
ade
blogger-emoticon.blogspot.com

haihhhh,,perkara biasa,perkara biasa
mmg lumrah la kan?
Time tade duit,ade je bende yang memang kite nak sgt2 tapi duitnye tade
Apo nak buatttttttt

Tapi, aku jumpe satu lagi lah gitar yang.......haizzzzzz
tengok?betol kan?
duit tade macam2 bende yg kite cari kite jumpe!
Grrrrrrr
blogger-emoticon.blogspot.com

Hollow gitar Ibanez..ayoyoyoyoyoyo manyak cun!
Ibanez AGR 73

tapi takpe lah..aku bukan org kaya
nak itu dapat,nak ini dapat
Ni sume pun nafsu je
Sekadar minat
hahaha :)

haiihhhhhhh
PRS Mikael Akefeldt signature
Ibanez Hollow AGR 73
blogger-emoticon.blogspot.com

sobsobsobsobs
 
Copyright © +Constant ApeQ+