1

Bigsby In Malaysia

Ahohohoho..salam semua :)
Harini nak cakap pasal mende alah yang agak payah nak jumpe kat Malaysia nih
iaitu khas untuk mat2 gadget gitar kat luar sana iaitu
Bigsby Vibrator Tailpiece
Yap,mmg bukan senang nak cari bende nih sebab ini barang aaa kawan manyak rare woooo
Lame jugak aku cari haritu
Mcm2 tempat aku tanye
SANGAT BANYAK e-mail aku anta kat guitar supplier tapi sume ckp takde and there was even not in their stock list
But kalo yakin mesti ade punye la kawan and at last,
Alhamdulillah jumpe jugak akhirnye
happy gile..hahahahahaha
blogger-emoticon.blogspot.com

Merase jugak gitar Les Paul aku pakai Bigsby tailpiece ineh
Perlu diingatkan bahawa ini bukan original breed of Bigsby tailpiece but the shape and all of its forms are the same as the bigsby of B7
At first bile aku anta gitar utk pasang Bigsby ni, brader kat kedai tu ckp tak payah pasang sbb takut nnti tune gitar lari n allignment string takut lari sbb mmg kacau distance dari string to fretboard (Kalau nak pasang Bigsby,stopbar kene remove taw kawan kawan)
Tapi sebab aku bersungguh nak bende ni kan kalo tak pasang rugi la kan?sebab dah jumpe mende nih and alang2 tu buat jelah :)
Ade 3 bende yang aku buat sekali time pasang Bigsby tu;

1-Full guitar setup(Tak dapat full pun sebenanye)
2- Tukar tali Elixir (10)
3- Install Bigsby Tailpiece B7(Harfiahnye not originated Bigsby breed)

But gitar aku ade problem time buat full setup sbb truss rod adjustment mcm ade limit la pulak.
I dont know what happened but sampai skarang aku rase mcm tade prob sangat dgn gitar aku tuh. Si Hazrey(guitar store) cakap kalo set truss rod tu jauh lagi bole patah fretboard gitar aku tuh..*agak tekejut mendenganye*blogger-emoticon.blogspot.com

3 hari masa yang diorang ambik untuk setup semua ituh.Hazrey cakap mmg diorang ambik "Doktor gitar" yang mmg dari guitar store(specialist) and bukannye doktor gitar yang kik chai peng punya.

Bile Hazrey kol aku ckp gitar dah siap,die pulak kagum melebih.cakap gitar aku dah mcm gitar seplow ribu punya la,itu la,ini la..ahahahahahaha
Tanak excited pulak aku mendengar die cakap cmtu.Terus drive pegi guitar store untuk melihat bini saya yang sudah siap di setup itu.cewahh
Puas hati,series puas hati gile.senyum leba sudahnye..hahaha.mmg sebijik yang mcm aku nak
Thanks a lot Hazrey.way to go man.*tulah ko degil dulu aku nak pasang ko ckp tak payah*
Disini aku sertakan gambar gitar aku Gibson Les Paul Custom sebelum di-operate dan selepas di-operate dgn bigsby vibrator tailpiece sekali..zasss


Gambar yang aku tunjuk ni mmg merupakan gambar gitar aku yek.mmg sebijik. (sebelum tambah bigsby vibrator tailpiece)



Tali belum tukar,belum pasang bigsby tailpiece,truss rod bermasalah,stopbar masih ada dekat gitar,yup that's an original condition.

[AFTER OPERATION]
jeng..
jeng..
jeng..
jeng..














Yup..amacam?seksi tak les paul aku?hahahaha..itu adelah result after my les paul was installed with that Bigsby Vibrator tailpiece.memang puas hati.sangat sangat puas hati. Kepada anda yang berminat bole jugak buat bende ni but kene pertimbangkan condition gitar anda terlebih dahulu ya. Lets rock with Bigsby! =D


Hah,this is the original one of the Bigsby breed.saya tara mampu maw pasang ini mahal2 punya barang. If u got the bucks,ape salahnye kan?RM1100 je kot..haha :)

Permudahkan Google;
Bigsby di Malaysia
Pasang Bigsby di gitar
Les Paul with Bigsby vibrator tailpiece

Thanks for view =)
0

+Zaman zaman metel Muhamad Safig+ :D

Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Hahahaha ini adalah koleksi gambar2 zaman metal saya ya
Kebanyakkan gambar ni dari sedare saye si @Nurhazirarazak
dia yang rajin scan gambar pasuh tag saya kat facebook
naseb baik die privatekan gambo2 nih..hahahaha
*time kecik2 muke saye mmg muke budak degil*


Patung doremon kesayangan saya!! :D *sudah hilang*


Pakaian formal tadika kemas..kekekeke


Saya baru grad dari tadika kemas bersama sedara saya si hazira razak..kekekekeke


Gamba saya dan emak yang otai



Time ni kat genting haighland.yang pkai baju pepel tu akak saye,baju putih hazira razak,baju merah matt bellamy, baju kaler2 tu mak hazira, baju putih line merah tu mak saya, ayah pakai baju putih siap ade ray-ban kesayangan die..kekeke oh baju hitam mak nagn n hujung tu pakngah..hehe


hahaha kelaka kan muka saya yang anih time kecik2..nasib baek dah besa nih muka mcm matt bellamy..*wink wink*
0

Nike Tiempo Legend III :D

Ehem!ehem!ehem!!!
Hari ni gua berjaya beli si Nike Tiempo Legend III
Memang stailooo dapat beli..heheheehhe
*Seperti gambar di bawah ye..hehehe*

Beli dekat warta ditemankan oleh assistant tetap saya miss apupupui
Sebenanye tak cadang pun nak beli tapi tetibe ternampak pulak kat dpn mate terus beli.heee

Tengah berduit ne ape lagi
Time takde duit kang lagi sakit hati tak dapat beli
New kick!yeahh!!


Sebenanye memang dari sekolah lagi minat pakai Tiempo dgn Total 90 & Puma
Dari dulu nak beli kaler ijau nih tapi dulu mahal giloooooo
skang dapat murah jek..hehe

*stud die sedappp wooooooooo*

Mari2 main bola!ayuh!ayuh!ayuh!!


*Dear tiempo FG,please be kind to me*

0

+Ukulele =) +

Happy Birthday to You budak kenit =)
May god always bless you
I hope the happiness will be always with you
Be strong.Be weird also.heee
post ini ditujukan kepada seorang macha yang amat terrer dalam bidang "Lock orang"
kekekekeke


Jaga dia elok2 taw :)


0

+Darth Vader Fever+

Baru2 ni tetibe kene demam darth vader pulak
Kalau korang sume nak taw,
si menatang Darth vader ni sgt seronok utk dimanapulate karakter dia
Mcm2 gamba LOL org buat gune ikon Darth Vader nih
Tapi yang penting die mmg style
Dari kostum die sebenanye aku tgk pun mcm pak lawak jek *kekekekekeke*
Kalo la aku pandai gila guna photoshop, mmg mcm2 dah aku buat guna gamba darth vader nih

SpaceBook D.V

Dulu mana layan sgt cite star wars
tapi tetibe minat pulak dgn si D.V nih
Bagi aku, muka dia(costum) mmg sesuai utk digelakkan..hahahak
aku pon tataw nape tapi tgk lme2 kelaka pulak mamat nih


Nuka Cola??hahahahaha

oh ye, star troopers pun amat style
aku sanagt minat dgn kostum dia
Terutamanye dgn helmet die
koooollll abesssssssss
Kalau la helmet die ni ade jual kat kedai beskal,
lme dah aku beli
pakai helmet ni bawak Mr. Warta!


Stylo abes kan helmet die????? :D

Butthurt gila bila tengok ada org guna ikon D.V utk merendahkan agama lain..ish ish ish
*Gambar tidak disertakan*

Sebenanye byk lagi gamba si D.V yg stailo...and nah,one of the band cover album being polluted by this black mamba! :D

Ok ni sangat style!bahahahahaha...kalo korang perasan,ni adelah gamba cover album Pink Floyd "The Dark side of the Moon"
tapi dah diubah jadi kepala si D.V kakakakakakakaakka

0

+New Sem Already? +

Halu halu haluuuuuuu!!
Suda lama la ana tidak membelog laa
Ini belog sudah bersawang labah-labah laaa
Sawang unta pun ada juga
Ini hari ana maw bebel pasal ana punya sem baru
Yaaaaaaa..ana sudah masuk Sem 2/2nd Year
Ana semakin dekat maw meninggalkan uniten
*sobsobobsobsob*
Tetapi ana still tinggal dgn kanak2 rosak otak ini
sapa lagi yang ana maksudkan kalau bukan tentera2 retard ana ini

Orang2 gila yang serumah dgn anan sem ini hadelah;
-mother
-father
-wan
-sammay

Haihhhhh..ana punya subjek suma berat2 laaa
Ana sudah sakit kepala
Suma subjek maw bunuh ana
Theory Of Machine,Mechanics Of Fluid,Mechanics Of Material, Circuit analy.... kroohh krooohhhh krooohhhhh
Banyak sanagt subjek ana. Total suma ada 7 subjek.
Ana malas maw tulis sebab sudah lupaaaaaaa
Tapi sem ni ana kena belajar hari2 bukan macam sem lepas *hehehehehe*
jadual pun agak pack tapi bole bawak lagi la.
Sem ni ana banyak abeskan masa dkt coe
Tengok la jadual ana ni;


see?see?see???
tapi apa pun
Ana berdoa sem ini akan jadi yang lebih baik untuk ana berbanding sem lepas
Insyallah

apa2 pun....

ana..
.
.
.
.
tetap
.
.
.
.
kena
.
.
.
.
jadi
.
.
.
.
.
macho!!!


HELL YEAH!!



0

Korg AX3000G vs. Boss ME-70

Hah, saye sangat meminati pedal multi-effect yek
hihihihih
Baru2 ni jumpe multi-effect Korg AX3000G
woaaaaa
blogger-emoticon.blogspot.com
Sangat kagum dan ragum dan begum dan segum dan legum
pa tah aku ngarut
Sempat gak ushar2 kat you tube aritu mmg style sbb die byk bunyi space rock
Mcm MUSE pewiitt pewittt
Tapi setiap barang pun takkan dapat achieve perfect system punye la kan
acecececece..bunyik mcm thermodynamics plak
Tapi dulu dok ushar Boss ME-70
kekekekekeke..tapi mcm biase
barang2 boss memang mahal
Oh ye, aritu anta e-mail dkt JL Guitar tanye harge Korg AX3000G tu
Die bagi aku RM680.00 jek
Fulamakkkkkkk!!!!!!
blogger-emoticon.blogspot.com

Memang nak angkat jek rasenye..hehehe
Tapi yang mane satu??
\

Hah, belah kiri tu Boss-ME70 dan belah kanan tu Korg AX3000G
wah wah wah wah
Okeh ini pros dan cons die yek

-Korg AX3000G sangat rare bunyinye dan banyak main space rock & other genre yang rare compare to Boss ME-70 yang effectnye dtg dari stompbox boss itu sendiri (common)
-Boss ME-70 lagi user-friendly berbanding Korg AX3000G yang memang macam lahanat nak control!
-Seriously, Korg AX300G sangat susah nak control dan handle sebab korg suke buat produk yang mcm lahabau susa nak paham tapi Boss ME-70 sangat mudah untuk dihandle kalo tak pecaye pegi jela tgk stomboxes boss yang besepah2 kat kedai tu
-Boss ME-70 ni pulak harge mahal nak mati sebab Boss suke jual nama macam Sony tapi kadang2 kualiti macam sampah-sarap.

Memandangkan aku maw rare dan aku seorg Muser..pewiitt pewittt so aku lebih menjerumus utk pilih Korg AX3000G untuk aku walaupun susa maw handle die..hahahaha

So,kenala besabar nak dapat Korg AX3000G itu yek!
blogger-emoticon.blogspot.com

1

Mana kau wahai Bigsby!

Hari ni dah masuk hari kedua aku mencari mende alah nih

Bigsby B7 or B5


susah pulak rupenye nak mencari menatang nih..aku ingat sume tempat ade spare
Merate dah aku email
Last aku e-mail malam tadi si Deadeyeguitars
Baru tadi die reply cakap tade jual bende nih

wahhhhhh..aku mao mende inih..sob3
Kalo pasang dkt les paul aku mmg mantep lagi sodep
Skang aku punye Les Paul tremolo standard saje
Bile dah pasang vibrato tailpiece nih mmg sgt2 cantik
And yang paling penting
Bunyik floydrose (whammy effect) dapat buat and one more,
bile dapat combine effect dgn wah pedal memang manteppp!
blogger-emoticon.blogspot.com

Masalahnye, Bigsby oversea punya barang..sape ade amik dkt melesia ni aku pon tak taw lah
Tapi yang pasti bende ni mmg ade cume tak jumpe je
Kalo gitar custom,signature,limited,prestige sume ade kat malaysia takkan la bende nih takde

AKU MAHU BONDO ALAH INI LAH!!!!!!!!!!!

*Angan2 bile Les Paul aku dah pasang Bigsby*



Feewitt!seksi gila!!!!!
blogger-emoticon.blogspot.com




0

Oh Opeth Mikael Akerfeldt VS Ibanez AGR 73

Last 2 weeks aku surf blog DeadeyeGuitars
wahlao, aku jumpe gitar idaman akuh (yang dah setahun lebey aku cari)
PRS Opeth Mikael Akefeldt Signature

Memang aku rase sgt2 hepi n teruja..yearghh!!
blogger-emoticon.blogspot.com
Tapi macam biase lah..
.
.
.
.
bajet
tak
cukup
atau
dalam
bahase
lain..
.
.
.
duit
tak
ade
blogger-emoticon.blogspot.com

haihhhh,,perkara biasa,perkara biasa
mmg lumrah la kan?
Time tade duit,ade je bende yang memang kite nak sgt2 tapi duitnye tade
Apo nak buatttttttt

Tapi, aku jumpe satu lagi lah gitar yang.......haizzzzzz
tengok?betol kan?
duit tade macam2 bende yg kite cari kite jumpe!
Grrrrrrr
blogger-emoticon.blogspot.com

Hollow gitar Ibanez..ayoyoyoyoyoyo manyak cun!
Ibanez AGR 73

tapi takpe lah..aku bukan org kaya
nak itu dapat,nak ini dapat
Ni sume pun nafsu je
Sekadar minat
hahaha :)

haiihhhhhhh
PRS Mikael Akefeldt signature
Ibanez Hollow AGR 73
blogger-emoticon.blogspot.com

sobsobsobsobs
0

+There the ends comes+

Kepada budak2 batch aku PPOU yang dah sampai to the end
Congrats a lott!!! =)
This is the time where you need to leave Uniten
leave us all..
Hahaha..congrats kpade sesape yg fly
Thanks 4 da memories kat sini
Terutamanye budak2 gile yg selalu ade dalam hidup aku tyme foundation;
AMOR
POTATO
LINA
ELANIE
ATUL
DAN SESAPE LAGILAH
thanks a lot
korang memang gila..hahahaha
Dah fly jgn lupa kami disini..jage diri elok2
adiosss~

*Aku masih rock di UNITEN..yearghhhh!!!*

http://www.emocutez.com

0

+wahhhhhhh+

Lama gila tak update beloggggggggggg!!!!blogger-emoticon.blogspot.com
ok bye!
kekekeke
1

+Meet Old Friends+



Tadi pegi alamanda maw jumpa sama si Ain Shamimi
Lama sunggoh tak jumpe si nenek nih..bahahahaha
Nampaknye die dah makin tinggi =____________="
Tapi still rendah dari akuh yek..kakakaka
Kejap je pun jmpe ain..ouh ajliaa pun ade skali
1st time jmpe ajliaa sbb dulu pna tgk gamba die jek
*Dalam presentation ain shamimi nih*
Arini aku sedar yg aku dah jadi mangkok dalam men boling
Fina,ajliaa dgn ain sume strike
Tapi akuh?dumbass sunggoh
blogger-emoticon.blogspot.com

wahlau tade keje pegi photoshoot jek kat taman bawah tuh
Even kejap jek tapi manyak siookk maaa..hahaha

Boling.aku loser sbb tak dpt wat strike..trolololol



Akhirnye jmpe jgak due ekor nenek nih :D


Ain muram.bese la tak kene pin..kakakaka


Meet me,ain and ajliaa..bahaha

Tah bile la dapat hangout dgn org tua nih lagi..ajliaa bulan 8 nak fly g california..hahaha
aku fly jgak nnti..fly g seremban *tapi seremban manede airport*



 
Copyright © +Constant ApeQ+