0

+Welcome 2010!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!+



A new chapter had begun today...2009 ends its syllabus at 31st december 2009 sharp at 12.00 midnight yesterday..haha..welcome 2010!!!!!hope this year i become more and more strong to achieved all my dreams,hope and target..haha....so,speak about new year..whats about da celebration?where am i?what i'm doing that nite?
cehhhh...sharp 12.00 midnight,i countdown by myself la wif all my friends..where?alamada putrajaya..hahaha..i thougt there will be fireworks show at putrajaya dat night..yeah,its a fake..haha..not so enjoyable la dat nite for countdown but we make it alive after dat..after that bored countdown,me,alip,acap and salim went to karoke la..scream for 2010..haha..we had a marathon karaoke la..bcoz our muvie starts at 12.40..yeah,i watched avatar that nite..the first muvie that i watch in 2010..walaweyyyy!!!!!avatar is a nice muvie..yet it was a long plot of story..it takes 2 hours and 40 min to ends..but trust me...TERBAEK!!!!!..haha..after finished my muvie,at 3.40 a.m i think..what am i gonna do?blurred..but i was very,very,very hapy that night..THERE IS NO ROAD BLOCK!!!!!!!!!walaweyyyyy!!!!!!so?tunggu ape lagi?merempit la..hahahak...that nite,the road is mine la..haha..the road is empty,without any cars yet any police..haha..no need to wait..merempit la..hahak..*I'm dead if potato knows this (-__-")..bawak moto tanpa hala tuju plak...so?15 ler..hehe..we'r going to 15 that nite..eat,eat and eat..its already 4.30 in the morning so we decide to going back..tido!!!!!even my new year nite was no so pretty nice to celebrate but i think i enjoyed it.. >.<
welcome 2010!!!!!!and i'm getting older..heh..

+memandangkan new year tak dapat sambut ngan sesape..acecece..aku sambut dengan awek uniten aku jela..yaaaa!!!perkenalkan itu awek aku bak!!!!hak3..wekkkkkkk!!!!!!
0

+Thousands thanks to 2009+


Malam 31 disember 2009 tepat jam 12 malam 'tahun 2009' menutup tirainya..Sekarang,dah tibe mase untuk bukak syllabus baru alam tahun 2010..haha..HAPPY NEW YEAR TO ALL!!!!!!
Pejam celik,pejam celik dah tahun baru..masa mmg tak tungu sape2 pon..ape dah jadi kat aku tahun 2009?...recall back,tahun 2009 aku dimulekan dengan aku dipilih untuk berkhidmat untuk negara malaysia yang tercinta..dalam erti kate yang lain;
-PROGRAM LATIHAN KHIDMAT NEGARA (-__-")-
haha..teringat aku sambut new year ngan bdk2 ni kat kem plkn..tahun ni jgk la aku tentukan hala tuju aku bedasarkan result spm aku..tahun ni la aku belajar nak kenal ape itu 'hidup','pijak' dan erti 'realiti'..walaupun aku rase dah belajar sume bende tu tapi ni la mase nak praktikkan dlm real life..interview jpa yang pertama dalam hidup aku utk aku dapatkan lesen besar nak sambung pengajian aku...alhamdulillah sume bejalan lancar..melangkah masok ke UNITEN pade tahun ni mmg kenangan paling manis dlm hidup aku..haha..melangkah masok ke alam universiti mmg pengalaman penting dalam hidup semue orang =)..kat sini mmg ko nak kene ade 'tali' sendiri..sape nak kawal ko?sape nak halang ko?pandai2 la nak hidup..jangan lost dari pegangan ko sudah..yang penting,2009 mmg banyak kenangan walaupun aku rase kejap jer dah berlalu..habis dah syllabus 2009 aku..masok chapter baru 2010 plak..aku doakan aku dapat capai sume impian aku...insyallah...ape impian aku?rahsie...rahsie....haha..
*GOODBYE 2009...HEY!2010!*
0

+My Beloved Penguin..haha+



Ahaa..at last dpt gak penguin..thanks ira for this adorable penguin..hehe..i'll keep it properly..acececece..ramai tanye aku.."nape suke sgt ngan penguin"...jawapan die senang jer..."sebab aku suke penguin"..hahak..penguin binatang paling comel bagi aku..geram ah tengok penguin..macam bola ragbi..kalo ade rezeki aku dpt g oversea satu hari nnti aku nak pegi negara yg ade penguin..aku nak tangkap byk2 pastu bawak balik malaysia..taruk dalam peti ais eh?bole ker penguin idop dalam peti ais..haha..aku nak bela penguin byk2..kui3..
aku pon peli..nape tetibe aku bole addict ngan penguin..haiz..

-comel tak penguin akuh?hahahaha =)


-sekarang kalo aku tido dah ade peneman..haha..1st day dpt penguin mmg mcm tak bole tido..sok kalo ade rezeki aku nak penguin btol nyer..haha.


first time dulu aku jumpe penguin nh kat alamanda..cute abeh wehy..tapi skarang aty cakap die dah kotor...sob2..comel sgt kot..ramai org pegang..hehe

kpade membe2 aku..ko jgn salah anggap lak..aku bukan mat jambu lak suke bear2 nh..aku suke penguin jer...dan jelasnyer penguin jer yek!!!haha..idop penguin!
0

+A simple but memorable reunion....=P+



Joint Of Extremely Rare and Knowledgeable Sassians 0408 first reunion...kat rumah k.n sungai merab..haha..bagi aku even x brape ramai yg dtg tapi mmg memorable gile..jumpe kawan2 lame mmg sweet abeh...dpt borak same2 semula..aihh..mmg syiokk..sori beb..aku dtg lmbat skit..kul 8 baru aku betolak dari uniten..seb baek dekat jer sungai merab..n naseb baek aku tak sesat..haha..
syiok ah jumpe koraNg balik!!!!!!!!tapi perangai still x berubah agy,,,kui3..mmg simple reunion tapi syiok...xpe,nnti kite wat yg official nyer..hehe


-tu la mereke2 yg perangai x ubah2 tyme amik gamba..hahaha-


-let the good times roll..haha..x abeh2 ngan perangai masing2..drop sane drop sini..haha..kar still jadi bahan..aduii la korang..tapi tu la yg wat kite jadi mesra..haha

abeh jer reunion,aku,fer,gel,k.a,apel,anas,azam,syah,betik ngan yop g alamanda tgk muvie..haha..cdg nak tgk avatar tp dah abeh lak tiket..last2 tgk alvin n chipmunk..bole la tahan..hehe..kul 2.30 baru aku balik..bsk2 ni naek brickfields tarik shisha..tak dpt aku nak ikot..sori beb..aku dh r bwk moto..nak naek kl pastu turun pj pengsan aku beb..haha..
tapi pape pon mmg besh r reunion even simple jer kite wat..chaiyokk!!!
ingat,jangan lupe antare kite..ape yg kite dah lalui,ape yg dah kite rase,,yang pahit,yang manis n mcm2 lagi..kite tetap 'satu'! :)
0

+A sudden visit+

sedang syiok guling2 atas katil..sbb sume bdk2 takde..waaaa
tinggal aku sorang2 kat apartment..yg len sume kuar,g rock the world,g jln2,g dating...
aku?tesadai kat umah...sebab aku jadi pesakit ye..malam td aku beraksi jadi superman di jalan raya...uah3...
online mmg terbaek..tapi last2 boring gak..maen counter dh jemu..batman dah ilang g pandan indah..x guno..tinggal aku jek lam blok uh..
tp,aty sibuk msg aku tanye penguin..haha..die ckp nk g alamanda curik penguin aku..
aty jahat!!!!!!!!!!!!!!!!..tyme tu aku cam nak lari g alamanda selamatkn penguin akuh..haha..
but then aty call ckp nak dtg..sori aty,aku tak sempat bentang red carpet yek..haha..
ujan lebat ah petang tu..sian aty..kene ushar ngan pak cik guard amanah..hak3
aty hot la tu!seb baek tak kene flying kiss ngan guard tuh..uah2.. :)
last2 kitorg g lepak upten..dok borak2..haha
attention:ira takot kucing yek..ahak..kejap2 pindah tmpat duduk sbb kucing tu dtg kat die,,haha..
yg aku tak bole bla bdk2 somalia ke ape tah yg dok dkt2 nagn kitorg..badan punye la besar..penakut kucing..haizzz....
menjatuhkan maruah negare!hek2..pe la..name je laki
but the best part is..i got my penguin that day..haha
thanks a lot ira..:)
aty tengkiu big apple au..haha
mlm ni x dpt tido..dah ade penguin..yahuuuuuuuuuuuu!!!!!!
0

+What happened to me....+



Apeq,ape sudah jadi kepada kamu ha?hahaha..
mencium jalanraya buat kali ke yg berapa ratus..aku pon dah tak berape ingat..
haiz..dh lame x xcident..last2 jadi superman gak aku..
ni la xcident paling tak teruk n tak serius bagi aku..siap ley gelak2 agy..kui2
malm kul 10.30...kat bangi..ape la naseb..
pe nak buat...lain kali;
-berhati hati di jalan raya
-jangan melintas seperti ayam
-junakan jejantas semasa melintas jalan
-gunakan pensel 2B sahaja
eh,pe aku ngarut nh?hehehe
bawak moto lok2..jgn laju2..ya,itulah pesanan menteri jalanraya muhamad safig kepada rakyat malaysia..hehehe
seb baek aku tak bawak moto malam tu..tapi yg teruknyer?aku gak...
sori la divider jalan..aku taw ko tak bersalah..tetibe ko kene langgar..hahaha
pe nak wat...memandu secare bahaya..kaki aku gak truk..tp seb baek luke jer..



-kaki yang tak bersalah menerima padah..haha..padan la muke saye ye..



-Darah aku besepah kat lantai..makin basuh makin banyak..sebab kulit aku kat lutut tu terkoyak..lame gak a darah nak stop..aduii :(

kepade rakan-rakanku..bawak moto berhati2 yer..haha.sayangi diri anda..kalo nak bwk laju2 pegi maen kat trek..tak pon ko jalan kaki jer la..kan senang..haihhh
0

+Aktiviti malam krismas...+


krismas datang lagi tahun ni..haha
objektif aku krismas tahun ni?aku nak mintak santa penguin...ade lg
-gibson SG
-lancer GT
-PS3
-Roland amp
-Catalyzer merun
keh3..bankrap la ko santa..haha
tapi sebenarnye malam krismas haritu aku robin ngan alip ade buat cuti2 putrajaya..haha
aku nak g carik santa kat ptrajaya..pastu kalo jmpe aku nak tembak die..sbb die tak bagi aku hadiah..uhhhh!
kitorang betige memulekan prjalanan dari uniten start kul 2 pagi..
robin siap bawak SLR die agy..mmg bergambar sakan la kitorang..hehe
dlm keter dah start ambik gamba..
1st port mcm biase..jambatan seri wawasan..begambar cam beruk la kami disitu yek..
lgpon ramai lepak situ malam tu..sume couple jer *jealousnyer aku*
gerak pegi presint 2 pastu..melompat2 depan istana kehakiman..kueng3
cadang nak naek PWTC..tapi guard die dh tutup jalan plak..haih..
tyme nak balik tuh nampak lak polis..robin dgn selambernyer ajak tailing polis tuh..hahak
giler..giler..
akibat memblank yang agak lame..stesen seterusnyer 'DARUSSALAM'
bukan brunei yek..tapi hanyelah restoran darussalam..haha
aku tzk ngantuk langsung lak malam tuh..lgpon ade sumeone teman aku msg... :)
melepak jer la kat darussalam..
pning2 robin ajak balik..dlm kul 5 kot kitorg smpai uniten..
aku tros on9..internet mmg terbaek sbb rmai takde..upload speed 8.6mb.download 9.7mb
mmg terbaek..keh3..kul 6.30 pg baru aku tdo..
TAPI AKU TAK JUMPE SANTA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~WAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!



-aku bajet santa claus tersnagkut kat jambatan nh..hehehe :)
0

+UNITENCUP 2010+



Unitencup 2010 dah bermula...perjalanan 20 team utk merebut piala unitencup dah diperjuangkan..haha..aku mcm biase...maen utk team olympiacos..team bese aku kat uniten..berbaju malaysia dan bernombor 96...nampak rare skit..bercode APEQ..acecece..bermule la perjuangan kitorg utk dpatkan gelaran johan...bukan senang dude..20 team bukan sikit..campur foreigner lagi..pehh..team aku ade sdikit shuffle tahon ne..ade yg berhijrah ke team laen..dlm team aku nh,aku sorang jer la bdk foundation..yang laen sume bdk degree..ahaa..antare pemain2 olympiacos aderlah yg aku ingat utk thn ne;
Aku-top stiker
eyo-right defend
po_g-left defend
moloque-goal kiper
bro-midfielder
muez-fullback
koh-left wing
shaer-right wing
aizmir-2nd striker
medu-top midfielder
tauhid-linesman
mie-attacking(wekkk!!mie gile!)
megat-attacking
matdiki-axis
nadzrin-supersub
asrul-supersub
rafi-manager olympiacos

******

+Inilah di barisan pejuang olympiacos untuk unitencup musim 2010..+
aku sejak masok uniten dah maen ngan diorg..thanks to eyo offering me to play with them..haha..banyak lagi yang ak kene blaja..jd striker bukan senang..nak kene ayam mmg senang..yg byk membantu aku attacking site,megat,tauhid,medu,shaer dgn mie...eh?ko nak jugak ker mie?hak3...mie gile!



+baju malaysia..mahal bahi...hha..kpade mereka2 di luar sane..sokong ler team aku yek..hehe+



+scene biase stelah abes maen bola..haha..owh,one more thing..shinpad aku tinggal kat umah..aritu maen nak pkai short sock kantoi lak ngan ref..seb baek ade shinpad lebey..punye la obey rule smpai xde shinpad pown x bole masok padang..haihhh~+



first game team aku kalah dgn sao paolo...1-0..haha..ape nak wat..xde luck.lgpon rmai teammate aku baru balek kelas tyme tu..and,ade jugak yg lari dari kelas!haha..sian diorg,dah ler tuang kelas,dtg tros maen..tauhid smpi injured aku tgk..pe nak wat..masing2 sibuk..



yaaa..utk tahun ni,aku pilih utk pkai puma ler plak..haha..puma esito v1.6
stud panjang..terbaek utk maen bola n pijak kpale org tyme maen bola..haha
*someone special choose this boot for me..al-ikhsan alamanda*haha.. :)

lastly,aku harap dapat maen n bagi yang terbaek utk team aku nh..next year baru abes unitencup..sampai ker tak kat kitorang gelaran juara tu lain cerita..yang penting,maen nak gempak,teamwork and thinking play...tapi itula yg kitorang harapkan utk thn ni..olympiacos dapat title juara..insyallah..
0

+Not Fit Enough...haihh+

Apeq is still chicken level in fitness..
all my fitness gone with wind already..
donno where they went..haih..
rite now,all that i know is to produce fat,fat and fat in my body..
forgot to do my fitness...(-__-")
Unitencup 2010 was on track already..
i'm playing for olympiacos team again..
with eyo,moloque,muez and the gang..
our first match ends up 1-0...
who lose?us la...ayoyo
i feel like chicken in the field that day!
i'm playing for the second half bcoz i went there late
gosh dude...running half field and my tongue is out already..
what happened to me??
i donno la..lost all my breath that day
shame la!!!!!!
for sure i must started my fitness back..
i dont want to be chicken....again!
0

+The Dusk Tiger Revealed+



At last...GIBSON masterpiece manson revealed itself yesterday...the dew 'dusk tiger'...a kind of technology in music dude..haha..so apeq,when will tou get diz stuff?....yeah,i dreamt about it yesterday..i buy it yesterday..clearly in my dream.....totally 'dreams'..keep on dreaming..haihh...
forget bout that dream...this manson get all my sight towards it..gibson finally bring new concept in les paul family after 50 years of les paul custom made..diz masterpiece really brings gibson to a new higher standard leaving others manson maker...



tiger at work defines a new label slightly calling all masters' manson all around the world to kick it on stage..diz stuff really makes matthew bellamy forced himself to keep bringing mayhem on stage..hahak!..so,when do your turn apeq?.....-damn la wei!!-



i'm wondering why gibson sketching a dusk tiger concept on diz mayhem manson..gibson is well known for thier les paul and SG...diz tyme,they use different concept to thier new babies..theres no idea for me to conclude what they r trying to do..ask them..



diz thing really2 catch my eye...the 'chameleon tuner'....aiyooo...so expensive idea in this concept..one button tune,distortion and overdriven..comes with the gear software...crazy la gibson..i dont ever wonder to think about this tuning idea...really2 briliant idea..this what makes this dusk tiger so special..masterpiece..once again...



the pearl oriented gibson on the dusk head finished it all..diz things very2 make me crazy..i dont know where tey got this idea to drive people into it..i give my 10/10 rating for this new manson of gibson..a perfect guitar for the world...oh!,one more thing..only 1000 units will be sold worldwide...so apeq???what r you waiting for??go la get this manson.....

and one more time i said..... -damn la weiii!!!!!!!-
0

+I miss you...+

i dont know why..
its hard to speak with you..
even meet you rite now...
this was so contrast..
compared to the past...
at the moment we talk..
we laugh..
we joke..
we walk..
and we eat toghether..
life scheduled change drastically...
seems to be more packed..
and it gives sign thats it comes harder to spent time with you..
i hate this...
why this happened when it just gonna start..
i dont want a beautiful start end up miserable..
'dont want'
why do this things happened?
its hard to meet you,speak to you,laugh with you and walk with you..
eventhough,we studying in the same place...
at the same building....
same floor of classes...
i miss you...
0

+tasek mania+

selame aku duduk uniten,aku slalu lpk kat tasek jer..
xpnah lak aku tepikir nak masok lam tasek tuh...
ade la kadang2 amor suruh aku terjun lam tasek tu...keh3
tapi haritu,lam tasek tu jugak la aku berenang...shit..
ari jumaat...kitorang dpt information ade team building kat tasek...
pakai sports casual sebab you will get wet...kate miss su dgn happinyer..
kitorang ni kan bdk baek..so,ikot jer la....baek? (-__-")
smpai tasek,kitorg tgk bdk dh start lari2...aku ingat ade aktiviti jog jer ke..
aku and the gang yg muke lmbat ni tepakse pusing seround tasek sbb lmbat..ingatkn save..
kat tepi tu aku dh nampak ade life-jacket dh...mmg damn..
tetibe jer aktiviti kitorang start dgn 'menerjunkan diri ke dalam tasik'
klaka nak mam la wey...ade yg nak lemas la...hak3
aku terjun trip last...bajet nak lari jer tapi nak x nak wat jer la..
lalu minumlah aku air tasek yg bercampur dgn segale bahan kimia yg menyelerakan
equation tasek uniten;
lumpur+biawak+sisa d'tasik++ikan mati+segale sampah sarap termasuk sampah masyarakat pown ade lam tasek tu kot+lumut menghijau+sisa biawak dan yg sama waktu dengannya...
setelah di'integrate' segale bahan2 tersebut,ia memberi jawapan yang amat jelas
=mampos
ituler yg kitorg hadapi aritu..terbaek dari ladang!
pastu,aktiviti bwk org sakit..
aku plak jadi group leader..seb baek team aku dgr ckp..
yg degilnyer si KAREN!!!hak3..bising la karen!!!!!!!!!!!!!!!!!
setelah puas mandi manda di tasik yg indah dan permai..sesi nasihat bermule..zZzzzZZzz
badan bau kerbau+unte ditambah mate aku dh sepet..
aku nak balik mandi la!!!!!
tapi syiok sebab bile lagi nak terjun tasek uniten? (^___^)
 
Copyright © +Constant ApeQ+