+Ko bohsia......sampah!!+

Pagi 28 nov lps...aril ajak aku trn term..
dh xde nak wat pe aku ekot jer la...cdg nak g pc fair kt term
smpai sne pc fair mmg cm ngeng...x pape..boring nak mam..
aril plak ngan banggenye bole tinggal wallet kat uma..
mmg bijak..dah smpai seremban nak parking moto baru teringat..cett
tyme mkn aku ajak die g mcd..org plak rmai tyme tu..
mase beratur tu ade la due ekor minah dok dpn aku ngan aril..
die punye bahase mmg mcm bkn pompuan..
dari gaye diorang aku ngan aril taw dh yang due ekor beruk nh bohsia..
diorang cakap mmg x betapis la...mencarut kaw2 nyer..
aku ngan aril senyap jer la dok beratur kt blakang diorang..
tapi yg wat kitorg x senang dduk bile die dh start ckp psl kaum aku plak..
mmg berapi tyme tu..bole lak beruk due ekor nh kutuk2 org laki..ckp punye la kuat..
antare dialog diorang yang aku ingat:
beruk 1:'wey,nape jantan yang ko kuar smalam tu cam bangsat ha?'
beruk 2:'ko mcm x taw lak yang laki sume macam gampang..bodo la ko nh'
beruk 1:'a-ah doe..lupe lak aku..jantan sume mcm bangang la'
beruk 2:'ko kenal x mamat yang kat myspace aku tu?yang mcm bodoh tu?
beruk 1:'yang bajet loaded abes tu ke?mcm bangsat jer aku tengok'
beruk 2:'ade ker laki bodo tu bole ajak aku kuar..hish,x ingin aku'
beruk 1:'toksah la..laki sume mmg cmtu..bajet lebey'
beruk 2:'laki takde seko pown yang elok..kat kelab pon sume gampang'
abeh jer beruk 2 tu becakap,aril dh masok campur dh..aril nh mmg panas baran gak orgnyer..'wey pukimak!cam bangsat la ko bohsia...pe ko ckp td?'..aku dh agak dh,aril cnfirm melenting nyer..bohsia due ekor td tekejut gak ah..keh3...
'ko sedar tak yang ko bohsia ha bangang?ko nak kutuk2 laki buat ape?ko muke dah la macam sampah..lawa xpe gak...ko apehal?ko ingat ade laki suke kat ko ha?barua!!...keh3,itu ler yang aku ingat ape yg aril ckp..aku maleh jer beb..org rmai tyme tu..aril ne jenis kering nyer org..hak3..dh tebal muke beruk 2 ekor tuh,diorg trus bla..x becakap ko!hak3...
[sori r,dialog banyak mencarut yek..tapi nilah kebenaran kehidupan..toksah nak menipu..terima jer]
ape yg aku nak sampaikan kat sni bukan nak mengutuk kaum perempuan atau laki...just ade maksud tesirat kat peristiwa nh...
"ko kalo dah sampah,x payah nak kutuk orang lain sampah...cermin diri ko tu dulu"
btol x?pengajaran peristiwa nh...nta la..ni la dunie skang..x taw pe nk jadi..
kite pandai2 la bawak diri..jangan jatuh dlm lembah jahanam sudeh..dunia realiti sume kejam..pandai2 la bawak diri..
-apeqberpijakdiduniarealitiritenow-

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © +Constant ApeQ+