+Glory Negeri Sembilan!!+


Malam 7 november 2009,Piala Malaysia jadi milik Negeri Sembilan akhirnya..haha...puas,mmg aku puas hati tgk kelantan kene bantai sampai 3-1 dgn Negeri Sembilan..yang paling aku bangga sebab sepanjang kempen liga Malaysia,Negeri Sembilan x pernah kalah...mmg cukup bangge la sebab diorang banyak berusaha utk menang...so,final Piala Malaysia aku pown bertungkus lumus nak dapatkan tiket...keh3..mcm2 bende jadi beb...ikuti kronologi dier...hahahaha

-Pagi jumaat,6/11/09 after chemistry lab,aku robin ngan batman pegi Bukit Jalil sebab nak beli tiket aku...bdk2 laen sume dah ade tiket sebab booking kat akak afiq ghaz...so,aku kene la pegi beli..smpai jer stadium,org punye la ramai..berebut2 sampai begadoh...aku pown join same la...pastu diorang jerit2 tiket dah abeh...aku punye la menyirap tyme tu...tetibe ade sorang pakcik chinese dtg bgtaw yang KBS akan bawak tiket pukul 3 ptg kang...ade lagi 10 ribu tiket die ckp....ok,fine...pastu,aku ngan robin beli baju jer n kitorang balek uniten lps tu sbb nak smbhyang jumaat..

+Jalan tyme tu mmg sesak sebab ramai dah line up nak beli tiket+


+Aku ngan robin beli baju jer la pagi tu nampaknyer..haha+

-Petang 6/11/09
after sembahyang jumaat,aku robin ngan zhaf pegi balek ke Bukit Jalil...aku mmg mengharap gile la tyme tu utk dpt tiket...sampai sane dlm kul 4 aku tgk kaunter x bukak lagi...so,aku,robin ngan zhaf dok la dlu lpk2 sbb aku target kaunter bukak kul 5 ptg..tyme duduk2 tu,ade lak sorang brader dtg kat kitorang...die ckp die org berita harian..die mntak kitorang jadi model utk n9 sbb die nak wat artikel kat surat khabar...kitorang layan jer la...pegi la amik gamba kjap..haha...market la tu..after tu,tetibe lak ade org rtm dtg kat aku sbb nak interview pasal tiket habeh..hah,mmg silap org la die tanye..mampos KBS aku pangkah..hak3...last2 kuar kat berita malam tu...hadoiii..tunggu punye tunggu dah kul 5.30...mmg berasap la aku tyme tu..tetibe ade 2 org security dtg kat kaunter tiket tu..aku bajet die nak bukak tapi,die g tampal poster 'tiket habis'...bapak ah...aku tyme tu rase cam nak membunuh jer...BALIK!!!!

+Model utk Berita Harian..haha..robin pembelot weiiii!!!!!+


+Yayayayaya..itu dia peminat fanatik yang setia....hak3+


+Ni sume berlakon jer nh..toksah caye..haha..keratan harian metro 7 nov 09+


+Muke yang x puas hati sebab x dpt tiket...arghhhh!tensen gle la tyme tu!!+


+Cayalah KBS....sayang kamu!!!!!laen kali wat camni lagi...****!+

-Sabtu 7/11/09
last2,aku decide pegi jgak sbb dh kawtim ngan pakcik bak tuk beli tiket..lega la sikit aku tapi tu cnfirm jumpe lagi kat sane..ptg pukul 2.30 aku,robin,bak,afiq ngan rasphan berangkat pegi stadium...aku sorg jer n9 lam kete tu...yang laen Kelantan!!!!tapi mmg meriah la tyme tu sbb kat jalan penoh penyokong fanatik...sume kpale gile nyer..haha...kitorang pown same la menggile...hak3..sampai stadium,ujan pulak..ya allah tyme tu mmg disgusting la..org da la ramai,ujan lebat,mandi ujan lagi,tiket aku xde lagi!!!!puas carik pakcik bak tapi x gak jumpe2..yang buruknyer,kitorang boleh berpecah plak tyme tu...mmg terok la...adoihhh..line tepon pown x bole gune tyme tu...bayangkanla weyh...gile tol aku ckp ko...tapi dah mmg rezeki aku kowt sebab ramai ulat tolak tiket tyme tu...seploh inggit jer beb!!!bapak syiok..aku sebat jer la..GEMBIRE GILO!!!!!!!

+Supporter n9 n kelantan dalam satu kereta?takde hal......+


+Tiket dah ade kat tangan..tunggu nak masok jer..yezzzzaaaa!!!!!+


+Puas gile la wei dah dapat tiket,,,hak3+


+Dari 20 inggit aku dapat seplow inggit jer..thanks yer ulat2 tiket...hak3+


+HOBIN JANG HOBIN!!!!!haha..tyme nie kat gate entrance negeri sembilan+


+Hahahaha..inilah die hantu-hantu Negeri Sembilan :)+

-At last....kat dalam stadium
yahuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!dapat gak tgk final...hahak..mmg gembire abeh la aku..keh3..dlm stadium aku dok ngan membe aku dari negeri sembilan..bak,afiq,robin ngan rasfan dah g site kelantan..mmg syiok woo...tgk kelantan kene bahan ngan n9..bapak hebat ahh negeri sembilan..hak3!!!mmg enjoy gile la akuh..hak3

+yaaaaa..itu dia penyokong gile negeri sembilan sudah mai..hak3+


+Meet along iman...keh3..tetibe jumpe sedare aku plak kat stadium+


+There's a lot of people here!!!!!haha,seriously penyokong kelantan ade 3/4 dalam stadium..negri sembbilan 1/4 jer...bapak ah...+


+Hobin jang hobin crew....cayalah weiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!+


+Ramai gile orang doe..stadium sampai x cukup seat la ..kelantan yang ramai tapi last2 kalah jgak..hak3+


+Aku pening kpale sebab bising sgt..hak3..gado ngan penyokong klantan lagi..hadooo+


+Pape pown,tahniah negeri sembilan..Tuanku Mukhriz pown ade tyme tu..mmg membanggekan..DAULAT TUANKU..after match,penyokong kelantan bakar staium la konon..xde sivik langsung..mcm beruk!memalukan!bawak mercun lam stadium,bakar sane,bakar sini..cm xde otak..malu gile wey..adat la tu..haha...pape pown aku mmg puas gile la malam tu..HOBIN JANG HOBIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © +Constant ApeQ+