0

+Rock the world 9+



rock the world dtg lagi..aku x taw nak pegi ker tak..kalo ade bdk pegi aku follow jer la..zhaf pegi aku rase..aku pegi pown sebab nak pegi tengok pesawat aku jer..fulamak!!hahaha..bdk2 ni rmai turun agaknyer...sape2 pegi sound2la yek!hehe
-apeqisingigmood-
0

+Ko bohsia......sampah!!+

Pagi 28 nov lps...aril ajak aku trn term..
dh xde nak wat pe aku ekot jer la...cdg nak g pc fair kt term
smpai sne pc fair mmg cm ngeng...x pape..boring nak mam..
aril plak ngan banggenye bole tinggal wallet kat uma..
mmg bijak..dah smpai seremban nak parking moto baru teringat..cett
tyme mkn aku ajak die g mcd..org plak rmai tyme tu..
mase beratur tu ade la due ekor minah dok dpn aku ngan aril..
die punye bahase mmg mcm bkn pompuan..
dari gaye diorang aku ngan aril taw dh yang due ekor beruk nh bohsia..
diorang cakap mmg x betapis la...mencarut kaw2 nyer..
aku ngan aril senyap jer la dok beratur kt blakang diorang..
tapi yg wat kitorg x senang dduk bile die dh start ckp psl kaum aku plak..
mmg berapi tyme tu..bole lak beruk due ekor nh kutuk2 org laki..ckp punye la kuat..
antare dialog diorang yang aku ingat:
beruk 1:'wey,nape jantan yang ko kuar smalam tu cam bangsat ha?'
beruk 2:'ko mcm x taw lak yang laki sume macam gampang..bodo la ko nh'
beruk 1:'a-ah doe..lupe lak aku..jantan sume mcm bangang la'
beruk 2:'ko kenal x mamat yang kat myspace aku tu?yang mcm bodoh tu?
beruk 1:'yang bajet loaded abes tu ke?mcm bangsat jer aku tengok'
beruk 2:'ade ker laki bodo tu bole ajak aku kuar..hish,x ingin aku'
beruk 1:'toksah la..laki sume mmg cmtu..bajet lebey'
beruk 2:'laki takde seko pown yang elok..kat kelab pon sume gampang'
abeh jer beruk 2 tu becakap,aril dh masok campur dh..aril nh mmg panas baran gak orgnyer..'wey pukimak!cam bangsat la ko bohsia...pe ko ckp td?'..aku dh agak dh,aril cnfirm melenting nyer..bohsia due ekor td tekejut gak ah..keh3...
'ko sedar tak yang ko bohsia ha bangang?ko nak kutuk2 laki buat ape?ko muke dah la macam sampah..lawa xpe gak...ko apehal?ko ingat ade laki suke kat ko ha?barua!!...keh3,itu ler yang aku ingat ape yg aril ckp..aku maleh jer beb..org rmai tyme tu..aril ne jenis kering nyer org..hak3..dh tebal muke beruk 2 ekor tuh,diorg trus bla..x becakap ko!hak3...
[sori r,dialog banyak mencarut yek..tapi nilah kebenaran kehidupan..toksah nak menipu..terima jer]
ape yg aku nak sampaikan kat sni bukan nak mengutuk kaum perempuan atau laki...just ade maksud tesirat kat peristiwa nh...
"ko kalo dah sampah,x payah nak kutuk orang lain sampah...cermin diri ko tu dulu"
btol x?pengajaran peristiwa nh...nta la..ni la dunie skang..x taw pe nk jadi..
kite pandai2 la bawak diri..jangan jatuh dlm lembah jahanam sudeh..dunia realiti sume kejam..pandai2 la bawak diri..
-apeqberpijakdiduniarealitiritenow-
0

+The Resistance..the truth of da world...+

Is our secret safe tonight
And are we out of sight
Will our world come tumbling down?
Will they find our hiding place
Is this our last embrace
Or will the world stop caving in?

It could be wrong
Could be wrong
But it should've been right
To let our hearts ignite
This is out of control
It can never last
Must erase it fast
But it could've been right
It could be wrong could be

Love is our resistance
They'll keep us apart they wont stop breaking us down
Hold me
Our lips must always be sealed

If we live our life in fear
I'll wait a thousand years
Just to see you smile again
Kill the prayers for love and peace
You'll wake the thought police
We can't hide the truth inside

The night has reached his end
We can't pretend
We must run
We must run
It's time to run

Take us away from here
Protect us from further harm
RESISTANCE...

what resistance do you think?this stuff is about futurism..i read it almost 7 times for me to understand it well..damn..
tersirat gile maksud die..haha
this is all about futurism..understand it well dude..
0

+Ape yang aku cari...+

bangun pagi...mule la idop..
pegi kelas..
ngantuk tak pyh nak cerite la..
abis kelas,klua jap..
dduk2,lpak2,borak2...
abis,masok klas balek..
matahari dah terbenam baru nak balik..
life ape cmtu?
sape salah?
xde sape..sbb tu dh tugas aku..
kalo nak pikir pasal life,mmg fade sket la..
reflect future?
insyallah positif..
bende nh nak kene ngadap hari2..dah smart jer tesusun dlm life aku..
nak skip?
toksah mimpi..'destiny'..keh3
ape yg ak nmpak,aku nyer life mmg 'takbolelari' dari bende2 cmni..
byk lagi yg aku prasan..
maleh nak tulis..
dh tue..x larat
aku hepi beb..ade life cmni..
mmg aku cukup bersyukur..
'sebab aku dh nampak'
banyak nikmat yang allah bagi kat aku..
cukup banyak..
tapi aku jer yang x sedar2..
pe nak jadi la..hahaha
aku banyak 'mimpi'..
masalahnyer aku susah nak bangun..
aku sedar tapi malas gle nak kuar dari mimpi nh..aduhaii..
pe la nak jadi..
pape pown..mase depan jauh lagi..
paling penting..
"aku nak carik,ape yang aku nak carik"
apeQispeningkepaleritenow..hehehe
0

+Uniten ads on LRT..Ampang Line+

Pagi ahad 23 september..aku ngan pakcik aku berenti kat cheras sebab nak breakfast..tyme tu baru kul 8.30 pagi..kitorang dari selayang tyme tu..bpk pnat..jaoh gle gak r selayang..tyme tga mkn tu,aku nmpak ler LRT ampang line lalu...yang bwat ak pandang lrt tu bkn sebab pe tp sbb sepanjang lrt tu pnoh iklan pasal uniten..haha..tegelak aku tyme tu..pe btol ke ape yg diorg iklankan tu?ehee..nta la..korang tgk la sndiri..tyme tu nak amik gamba mmg x smpat..aku pown mmg ngantok tyme tu..mlm tu kul 5 baru ak tdo..so,ade la sumber ak dpt gamba nh..yg pnting ni lrt yg ak nampak tu kot..haha..korang nilai la sndirik..

+decorate lrt ngan iklan uniten...bangge la kite yek?bangge?hak3!!+


+generasi masa depan..hanya di uniten..abeh,kat universiti laen?generasi masa belakang la kot..?pape je la+


+duduk atas kerusi..jgn duduk iklan uniten plak..hak3+


+Bumbung atas lrt ni meriah dengan persoalan 'why uniten' yang kemudiannye membuatkan org2 dlm lrt nh sakit tengkuk sebab tgk dan bepikir..haihhhhh+


+Way to go..go!go!lets promote uniten to nation...cehhhhhh..+

bedasarkan ape yang aku survey melalui forum2,ramai yang mengutuk bende nh..ramai yang buat statement 'haa,nilah duit kite yang uniten kaut pastu diorang pakai utk buat bende alah nh'..haha..so,terpulangla kat korang camne nak menilai bende nh..kalau korang rase bende nie reflect bende baek,bagus la tu..tapi,kalo sebaliknye,fikir2 lah sendirik yek..pendapat aku?*speechless*
0

+Da beginning of 2nd semester+


time past very fast dude....
sem 2 had been started since 2 weeks ago...haha...
amacam sem 2 aku?fine jgak..tapi sem 2 nh aku nak spend banyak mase kat stadi 'kot'
haha..
sebenarnye aku da balek uniten seminggu awal tyme cuti sem tu..dok jer r sensorg kat amanah..pe nak wat..
tapi syiok jgak...aman jer akuh tanpa gangguan batman..batman gile!
tapi seminggu tu mmg enjoy parak la akuh...keh3
class still da same..jumpe balek bdk2 nh..syiok pe
klas paling kepoh..bising...and happening..haha
wenjie still cikgu akuh...garang ya amat...(-__-")
tyme balek cuti sem akuh ade beli rotan nak kasi wenjie...
aku nak suro die sebat akuh kalo aku tak stadi..
at last,aku gak yang mampos..
ari2 kene sebat..aduhaii..amor pown join menyebat akuh..'sebat manje kunun'
banyak mase aku spend stadi ngan wenjie..yee pown same nyemak..bising la ko yeee!!!!
sem 2 dh start..azam akuh?dh cnfirm nak CGPA4.00...
itu la azam budak2 universiti....nta la...s*** tol..
pape pown...sem 2 dah banyak tambah subjek..
calculus-miss iza
physics-dr.yusri slrpppppp
chemistry-dr.ozawa ea?aku pown da lupe name die
lab chem-nta,aku lupe
lab phy-mr.sangkar?
subjek len aku lupe..maklum la da tue..keh3
tapi sem nh nak kene pulun abes la aku...70/30..amacam?

+ni la peneman setia akuh sepanjang sem 2 nh..hahaha+
dari kiri:atul,lina.wenjie,aku,potato :)

+sem 2 dah start tapi seksyen 15 mmg tak bole dilupakan...haha+

+old cikgu but still da same naughty student...haiihhh+

+Rakan seperjuanganku...berjuang utk 4.00?hak3+

+aku ngan cikgu buat eksperiment....masak magnet dlm beaker...aduhh+

+Chemistry lab= playing time+letup kpale sndirik+

+hak3...klaka la wei pakai kot nh...da mcm nurse plak..aduhaiii+

+me and miss raihan...die replace lab chem la tyme nh..haha+

semester 2 tamat next year,,,pastu masok sem 3 plak...pe aku nak wat sem 2 nh?jawapan die senang jer..
+AKU NAK JADI BUDAK BAEK!!!!!!!!!+
0

+Glory Negeri Sembilan!!+


Malam 7 november 2009,Piala Malaysia jadi milik Negeri Sembilan akhirnya..haha...puas,mmg aku puas hati tgk kelantan kene bantai sampai 3-1 dgn Negeri Sembilan..yang paling aku bangga sebab sepanjang kempen liga Malaysia,Negeri Sembilan x pernah kalah...mmg cukup bangge la sebab diorang banyak berusaha utk menang...so,final Piala Malaysia aku pown bertungkus lumus nak dapatkan tiket...keh3..mcm2 bende jadi beb...ikuti kronologi dier...hahahaha

-Pagi jumaat,6/11/09 after chemistry lab,aku robin ngan batman pegi Bukit Jalil sebab nak beli tiket aku...bdk2 laen sume dah ade tiket sebab booking kat akak afiq ghaz...so,aku kene la pegi beli..smpai jer stadium,org punye la ramai..berebut2 sampai begadoh...aku pown join same la...pastu diorang jerit2 tiket dah abeh...aku punye la menyirap tyme tu...tetibe ade sorang pakcik chinese dtg bgtaw yang KBS akan bawak tiket pukul 3 ptg kang...ade lagi 10 ribu tiket die ckp....ok,fine...pastu,aku ngan robin beli baju jer n kitorang balek uniten lps tu sbb nak smbhyang jumaat..

+Jalan tyme tu mmg sesak sebab ramai dah line up nak beli tiket+


+Aku ngan robin beli baju jer la pagi tu nampaknyer..haha+

-Petang 6/11/09
after sembahyang jumaat,aku robin ngan zhaf pegi balek ke Bukit Jalil...aku mmg mengharap gile la tyme tu utk dpt tiket...sampai sane dlm kul 4 aku tgk kaunter x bukak lagi...so,aku,robin ngan zhaf dok la dlu lpk2 sbb aku target kaunter bukak kul 5 ptg..tyme duduk2 tu,ade lak sorang brader dtg kat kitorang...die ckp die org berita harian..die mntak kitorang jadi model utk n9 sbb die nak wat artikel kat surat khabar...kitorang layan jer la...pegi la amik gamba kjap..haha...market la tu..after tu,tetibe lak ade org rtm dtg kat aku sbb nak interview pasal tiket habeh..hah,mmg silap org la die tanye..mampos KBS aku pangkah..hak3...last2 kuar kat berita malam tu...hadoiii..tunggu punye tunggu dah kul 5.30...mmg berasap la aku tyme tu..tetibe ade 2 org security dtg kat kaunter tiket tu..aku bajet die nak bukak tapi,die g tampal poster 'tiket habis'...bapak ah...aku tyme tu rase cam nak membunuh jer...BALIK!!!!

+Model utk Berita Harian..haha..robin pembelot weiiii!!!!!+


+Yayayayaya..itu dia peminat fanatik yang setia....hak3+


+Ni sume berlakon jer nh..toksah caye..haha..keratan harian metro 7 nov 09+


+Muke yang x puas hati sebab x dpt tiket...arghhhh!tensen gle la tyme tu!!+


+Cayalah KBS....sayang kamu!!!!!laen kali wat camni lagi...****!+

-Sabtu 7/11/09
last2,aku decide pegi jgak sbb dh kawtim ngan pakcik bak tuk beli tiket..lega la sikit aku tapi tu cnfirm jumpe lagi kat sane..ptg pukul 2.30 aku,robin,bak,afiq ngan rasphan berangkat pegi stadium...aku sorg jer n9 lam kete tu...yang laen Kelantan!!!!tapi mmg meriah la tyme tu sbb kat jalan penoh penyokong fanatik...sume kpale gile nyer..haha...kitorang pown same la menggile...hak3..sampai stadium,ujan pulak..ya allah tyme tu mmg disgusting la..org da la ramai,ujan lebat,mandi ujan lagi,tiket aku xde lagi!!!!puas carik pakcik bak tapi x gak jumpe2..yang buruknyer,kitorang boleh berpecah plak tyme tu...mmg terok la...adoihhh..line tepon pown x bole gune tyme tu...bayangkanla weyh...gile tol aku ckp ko...tapi dah mmg rezeki aku kowt sebab ramai ulat tolak tiket tyme tu...seploh inggit jer beb!!!bapak syiok..aku sebat jer la..GEMBIRE GILO!!!!!!!

+Supporter n9 n kelantan dalam satu kereta?takde hal......+


+Tiket dah ade kat tangan..tunggu nak masok jer..yezzzzaaaa!!!!!+


+Puas gile la wei dah dapat tiket,,,hak3+


+Dari 20 inggit aku dapat seplow inggit jer..thanks yer ulat2 tiket...hak3+


+HOBIN JANG HOBIN!!!!!haha..tyme nie kat gate entrance negeri sembilan+


+Hahahaha..inilah die hantu-hantu Negeri Sembilan :)+

-At last....kat dalam stadium
yahuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!dapat gak tgk final...hahak..mmg gembire abeh la aku..keh3..dlm stadium aku dok ngan membe aku dari negeri sembilan..bak,afiq,robin ngan rasfan dah g site kelantan..mmg syiok woo...tgk kelantan kene bahan ngan n9..bapak hebat ahh negeri sembilan..hak3!!!mmg enjoy gile la akuh..hak3

+yaaaaa..itu dia penyokong gile negeri sembilan sudah mai..hak3+


+Meet along iman...keh3..tetibe jumpe sedare aku plak kat stadium+


+There's a lot of people here!!!!!haha,seriously penyokong kelantan ade 3/4 dalam stadium..negri sembbilan 1/4 jer...bapak ah...+


+Hobin jang hobin crew....cayalah weiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!+


+Ramai gile orang doe..stadium sampai x cukup seat la ..kelantan yang ramai tapi last2 kalah jgak..hak3+


+Aku pening kpale sebab bising sgt..hak3..gado ngan penyokong klantan lagi..hadooo+


+Pape pown,tahniah negeri sembilan..Tuanku Mukhriz pown ade tyme tu..mmg membanggekan..DAULAT TUANKU..after match,penyokong kelantan bakar staium la konon..xde sivik langsung..mcm beruk!memalukan!bawak mercun lam stadium,bakar sane,bakar sini..cm xde otak..malu gile wey..adat la tu..haha...pape pown aku mmg puas gile la malam tu..HOBIN JANG HOBIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0

+A constant+



+Constant...whats that?things that wont change?statik and not moving?heh...
ape2 je la tentang constant..but,i've found something interesting about the words constant..
lets google define first;
+changeless: unvarying in nature; "maintained a constant temperature"; "principles of unvarying validity"
+a quantity that does not vary
+steadfast in purpose or devotion or affection; "a man constant in adherence to his ideals"; "a constant lover"; "constant as the northern star"
+a number representing a quantity assumed to have a fixed value in a specified mathematical context; "the velocity of light is a constant"
+ceaseless: uninterrupted in time and indefinitely long continuing; "the ceaseless thunder of surf"; "in constant pain"; "night and day we live with the incessant noise of the city"; "the never-ending search for happiness"; "the perpetual struggle to maintain standards in a democracy"; "man's ...

haha..see?constant doesnt meant just being static nor in 'pak pacak' condition..haha
eh,ramai orang cakap being constant is not good...emmm?
sebab diorang pikir constant tu just dok diam...mengharap...amende?
nonsense la..cehhh...
but me defining constant in different ways...positive one..i just like that word..
constantly striving into positive things in life...
thats why i'm using constant..ramai org tanye..nape constant?
-carik sendiri la wei!-hahaha
sebenarnye banyak lagi aku bole define constant..tapi dh lupe la....soli2!
and why i'm using '327'?
carik sendiri la weiii!!!!hahaha..
constant dude...constant..!
 
Copyright © +Constant ApeQ+