0

+Jog jog and jog+

Recently went to jog wif potato,wenjie,lina,elanie and diz old guy nabeel sidek!
quite tired..but not so cause i had gone through diz all at my school..
even more worst lol at school...especially rugby training..HELL!
wenjie and potato challenged me to go for 20 rounds..
aiyoo..cannot la..i'm not so fit at diz tyme..
but potato was so cute..ALWAYS WALKING NOT RUNNING!haha
now,i wanna be coach for her..an evil coach..muahahaha!
wenjie also like that..riding a bike!uhhhhhh
i can finish for 12 rounds(1 round walking wif potato..ha2)
lina?the king of walking..hehe
wanna start my fitness diz 2nd semester..
since moving to uniten,i already forgot my fitness training,sports and so on..
stadi..stadi..stadi..stadi..stadi..until my head burst..
wey..aku taknak gem0k la!
0

+My Wife+


At last,bini aku IBANEZ GIO kuar jgak..haha..utk pengetahuan,gitar nie bukan aku yang beli..aku kat n9 ade band gak..tapi aku la yang paling mude dlm band tu..yang laen sume dah tahap otai2 dh..ayah aku pown maen band nie jgak..kire aku bernaung under diorang la..so,mase diorang beli instrument nie sume,aku tak ikot sebab tyme tu kat uniten..tyme pilih gitar,ayah aku beli la ibanez nie sbb gitar die yg pilih..drumset,keyboard ngan amplifier sume membe die yg pilih..tu pasal aku gune ibanez ne..kalo aku ade tyme beli barang nh mmg aku dah angkat epiphone dh...RUGINYER AKU!!!OHHH EPIPHONE!!!hehe..memandangkan ayah aku nak maen drum,aku tepakse maen lead..so,nak tak nak pakai la gitar ne..haha..tapi aku tetap nak kuar epiphone aku jgak..insyallah..satu hari nnti..:)

+tuning bini aku ne lece sket..ibanez kalo nak sedap bunyi die nak kene pandai tune tali ngan amplifier..tapi,aku mane bawak amplifier kat uniten..waaaaaa!!!!+


+Lawa tak bini aku?haha..tapi pape pown insyallah aku akan beralih ke epiphone plak kalo ade bajet lebih..insyallah..+


+aku bawak bini aku balek uniten..tapi amp tak bole bawak sbb besar sangat n lece..kalo roland micro cube tu bole la..behringer stage series nyer..mmg carik maut la kalo bawak..haih..+


+baru kuar kedai..hahaha..beli kat seremban..tarrega music house..tyme grand sale music instrument..haha+


+GIO IBANEZ, hope you work properly with me..+
0

+A day With Potato..haha+


-Last 16 oct i went to Alamanda with potato..haha..mmg syiok..acap,alip,capik sume dh bla..tinggal la aku sorg2 kat apartment..boring ya amat..pakcik aku call tanye dah praktis bowling blom..aduhaiii..aku x prepare ape2 pown masalahnyer..da lame x maen doe..petronas open ampang concord 2009..ape nak wat?aku capai tepon ajak potato g alamanda..potato pown tinggal sorg2 jer kat umah..so,aku ajak la die kuar bedua g dating..haha..janji kul 5 tp aku lmbat sket..teksi pown pening2 jer..potato pown dah smpai tetido kat umah..haha(sori potato :p)..smpai alamanda agenda first merayap dlu..aku nak kene carik kasut bola lol..but lame dah hancur da..so,potato la kene tolong pilih..haha..pegi al-ikhsan aku angkat jer but puma..potato pown ckp smart..so,aku beli jer r..unitencup dah dekat..aiyooo..pegi survey harga bini aku kat yamaha..seko2 mahal nak mam..yamaha nyer gitar mahal2 la..berasap jer la aku..agenda aku ngan potato nak men bowling..x sabar aku nak tgk potato men boling..kua3..1st ktorg g bowling die ckp pnoh sbb bank negara ade competition plak malam tu..so kene la booking..kacau tol r..aq book kul 8.30..g la makan dlu..wey,potato 1st time mkn hot plate!haha..comel gle..die ckp die bdk baek..mkn fast food jer?ehee..besh hot plate potato?hehe..abeh mkan g bowling..pnuh gak tu..yg sedey lagi nama kitorg dah kene panggil tp ktorang xde kat situ..ishhhhh!!!nak x nak kene la tunggu kjap..so dduk jer la kjap tunggu kat dpn gallery die tuh..
a short conversation;
potato:'ape la org tuh,,itu pown x bley nak strike'
aku: ....................................
hehe..itu ler potato ckp..hahak2..aku senyap jer..senyum jer..haha..last2 aku g ambik line gak..dh la bole maen satu game jer..ishhhh..(bole aku drop2 potato pasni..hahahak)1st aq baling x der la strike..tp yang lawaknyer potato..hahak..1st throw dah masuk longkang..adeiii aku rase mcm nak gelak trguling2 kat lantai tuh...pakcik kat blakang tu yang tgk kitorg men pown bole gelak ..haha..abeh la potato time tu kene drop ngan aku..(pastu aku kene pukul ngan potato..adeihh (-_-")..)potato MEMANG HEBAT!!!hahahahahahahahahak..abeh sume bola die nak baling masok longkang..hua2..last2 aku dapat A1(85 pin) n potato dapat 8E(38 pin)..hahahaha..potato sengeh jer abeh men boling..aduhaii..klaka2..dah x der pe nak wat,aq ajak potato tgk muvie..so,ktorang tgk ler cte whiteout..nmpak cam best..tiket kul 9.45 tp tyme tu br kul 9..aq ingat nak g karoke ngan potato tp pikir2 blek kang potato nyanyi bole banjir kilat putrajaya tuh..hehe..tetibe eyo tepon akuh.."ko bawak awek mane nie peq?"tekejut akuh tetibe jer die taw..tgk2 die tgh bratur beli tiket wyg ngan yasmin..kantoi situ la plak..last2 dok borak jer ngan die ade la sket bdk2 senior kat stu tp aku x knal pown..muvie die kul seplow so aku ngan potato g la tgk dlu..whiteout x bape nak besh la..cte byk konspirasi..tp potato sket2 nak tutup mate..pnakut la!haha..abeh muvie aku ngan potato follow eyo ngan yasmin g presint 9..lpk minum2..gelak2..kul 2 baru kitorg blek..mmg syiok la mlm tu..haha..next time ade mase hang lagi la yer potato..2012 plak..:)
0

+Loudness_Causes+


+Loudness_Causes+ tagline yang agak sesuai utk band akuh ni..haha..btw,band aku baru ditubuhkan tahun ni sekitar bulan ogos 2009..kitorang masih awal n baru nak ceburi bidang muzik nh...so,banyak lagi bende yang nak kitorang pelajari n banyak lagi pengalaman yang nak kene timba...atas persetujuan,'ter'tiba-tiba band aku ditubuhkan secara rasmi pada 25 august 2009....and 28 august 2009 kitorang pegi jamming buat first time kat Uniten..(studio)..sume ahli band aku adelah bdk2 jpa..haha and kitorang mmg kamceng la nak katekan...antara budak2 band aku;
Aku a.k.a Apek-Lead guitar+vokalis
Zhafri a.k.a zhaf-Rhythm Guitar 1
Ahmad Zaki a.k.a Zaki-Rhthym Guitar 2
Afiq Razak a.k.a Robin-Bassist
Wan Hafiz a.k.a Batman-Drummer
nak buat band bukan bende yang senang..lagi2 mcm kitorang nh..mmg sebok..nak stadi lagi 4 CGPA >3.4 atas demand jpa..so,agak jarang kitorang dapat training sesamer..buat mase ne,aku cadangkan agar band aku bawak genre indie coz genre ni agak senang nak maen nak nak bawak..kitorang still dalam progress renovation,back-up music n mcm2 lagi la..banyak lagi nak kene improve..so,check diz out!!



+Ready for da first trial+


+Striving into the rhythm into the music,into the beat..its not easy man...+
+Sape cakap jamming x pening kpale?perhhh rase sndiri la beb..mmg pening..haha..lagi2 bile bit x masok+

+we'r loud,beating,strumming,plucking hahaha+

+Superstar at work..hahaha+

+Steady beb..matt bellamy mmg camtu..kui3+

+aku pown x taw tyme ne men lagu ape..gaye mcm maen lagu stockholm syndrome..hak2+
+Tuning my Les Cardigans+

+This is the time for us to throw the mess away and bring the loudness come+
+Mencari Konklusi+

hahaha..pape pown kitorang akan tros berusaha utk jadi lbih baek...nak naek ke kemuncak bukan senang..ade tangga,ade peringkat n ade kronologi die..so kitorang start slow2 dari bawah +FROM ZERO TO HERO+..haha..lagi satu,aku rase mcm nak beli bini baru la..aku dah lame mengidam nak beli epiphone es les paul custom tapi sume pakat2 harge atas seribu..xpe2..insyallah ade rezeki nanti aku beli..cpat la ko jadi bini aku wey epiphone..:)
MASS MAYHEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0

+Uniten_______The Introduction Of Life+



+Uniten a.k.a Universiti Tenaga Nasional haderlah tempat aku blaja skang...mmg best kat Uniten bagi sesaper yang dah jumpe 'UNITEN' tu btol2..haha..aku wat course Foundation In Engineering skang..under JPA..uniten bwk aku pegi dunie laen lps aku masok dunie Alam shah..xde byk beza sgt..cume life tu mmg freedom la compare ngan Alam Shah dlu..WARDEN??????haha..JK!..x smpai staon lg aku kat sni tp mcm2 dh aku jumpe..mmg rajin r aku explore u nh..dpt membe pown syiok..sume satu kpale..dok satu floor lak tu..mmg terbaek!..klas aku pown agak best la..bdk2 pown sporting jer..5 taon aku nak survive kat uniten..mampu ker aku?JPA?3.4?walawooo..haha..tp,banyak lagi yang aku nak taw psl uniten nh..still exploring lagi..IKAL jadi umah second aku lpas amanah kat uniten nh..mmg syiok klas kat ikal..haha..journey aku kat uniten nh jaoh lagi..aku baru jer start prjalanan idop nh...tu psl aku rase uniten ni tmpat aku nak atur step aku 4 future..haha..UNITEN!I LOVE YOU!!!lah!































































+Ready to rockin Uniten..haha..tagline tu bile aku nak apply kat uniten nh x taw la..sori r..gamba sikit jer aku tarok..maleh nak upload..lan amanah kekadang lembab nak mam..sok2 r aku tarok lagi..gamba 2nd tu aktiviti akuh kalo x der klas..mlepak lua klas..paper,borak,gelak,gile,,,zZZzzzz..sedar x sedar arini dah 13 oktober 2009..menandekan berakhirnya semester 1 aku kat uniten..kjap jer rase..haha..i miss u sem 1..byk gle kenangan kat sem 1..cukop banyak...haha..pasni begerak g sem 2..harap2 banyak lagi bende baru lam hidup ni aku ley blaja...sem 1 dah tinggal kenangan..yang menanti aku banyak lagi..sume tu dlm planning..pape pown move foward ler..yang lepas jadi panduan idop utk idop mase dpn..






-YANG PASTI PERJALANAN AKU MASIH JAUH...........................................-





0

+Alam Shah Greatest BAtch Ever+


+Joint Of Extremely Rare and Knowledgable Sassians is da great name,great batch great combination in Alam shah..Born on 7 january 2004 routing and shaping their ways for 5 years in Alam Shah to be the perfect batch ever..haha..Diz is my Batch dude...aku sangat bangge ade batch cmni..5 tahon idop sesamer...we laugh,we cry,we sad,we joy and all over we gone through diz 5 years..kitorang batch first dekat Alam Sha Putrajaya...Since 2004 kitorang kat putrajaya (alamanda pown x bukak lagi) sampai la 2008...5 tahun bukan satu jangka masa yang singkat...tapi bagi aku,ade batch yang hebat mmg dah cukup tuk wat aku hepi kat alam shah...167(recent 2008) budak batch aku yang tamat sekolah same2 tyme 2008...great man..haha..I'm happy having this batch,i'm proud and I just get tagged with it..haha..nak carik batch camni mmg sangat susah..UNITE...FRIENDSHIP...bukan bende yang senang nak dapat...having this batch for 5 years is great times for all my life..JOINT OF EXTREMELY RARE AND KNOWLDGEABLE SASSIANS...no words can describe it otherwise your experienced it..!thanks da great 0408.."ALL IN AL IS ALL WE ALL ARE"

+Made by the pro for the pros+


+Where Pride and Joy meets...:)+



+Form Five 2004-2008+




+Great times aLL over dude+





+Our haka...Our Legacy+






+Twinkling-twinkle little eyes..haha:)+







+Flocking Over...+








+After PMR ends...:)+









+In 2006 just before PMR....+










+And then,we fly all over.......2008+
[Click kat gamba kalo nak tgk jelas...picasa album]




+Da Great Sassians Remains........+










~JOINT OF EXTREMELY RARE AND KNOWLEDGAEBLE SASSIANS 2004-2008~
-thank you dude for da great times-






0

+Alam_Shah_Mania+


+5 tahun aku kat Sekolah Alam Shah,putrajaya..recently(Sekolah Sultan Alam Shah)..utk jadi jujur,aku x pnah pulak tepikir nak masuk skolah nh sebab aku target nak masuk sdar dlu but
diz is my destiny and i thanked god coz placing me in this great school all the time...Alam Shah
is a different..trully DIFFERENT...i grow there,i learned everything there,i laugh,i cried,i smiled
i'm happy,i'm sad till infinity...There's no words can described my experience growing for 5 years
in Alam Shah...AWESOME is a word thats just take 1/4 of that...i'm still wondering what words
can describe it..haha..jujur aku mengaku Alam Shah banyak ajar aku erti kehidupan;
-FROM ZERO TO HERO-
aku ade KAWAN,Juniors,GREAT BATCH ever in Alam shah..haha....i'm still wondering when do
again i would get it back (except juniors la)haha...Living in this world had never been that
awesome..:)..even sekarang aku dah sambung blaja kat UNITEN,Putrajaya but hati aku,
jasad aku and sume2 la masih kat Alam Shah..I LOVE U ALAM SHAH!!!!!!

+budak sekolah+:)

+gah berdiri di Alam Shah+:)



+physics tyme..:)+

+pnat stadi g kacau ajeeez kt kantin+

+peneraju Malaysia...born in SAS+


+sweet_seventeen+



+SPM hampir tiba..haha:)+

+counting days to SPM..:)+
 
Copyright © +Constant ApeQ+