0

+Welcome 2010!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!+



A new chapter had begun today...2009 ends its syllabus at 31st december 2009 sharp at 12.00 midnight yesterday..haha..welcome 2010!!!!!hope this year i become more and more strong to achieved all my dreams,hope and target..haha....so,speak about new year..whats about da celebration?where am i?what i'm doing that nite?
cehhhh...sharp 12.00 midnight,i countdown by myself la wif all my friends..where?alamada putrajaya..hahaha..i thougt there will be fireworks show at putrajaya dat night..yeah,its a fake..haha..not so enjoyable la dat nite for countdown but we make it alive after dat..after that bored countdown,me,alip,acap and salim went to karoke la..scream for 2010..haha..we had a marathon karaoke la..bcoz our muvie starts at 12.40..yeah,i watched avatar that nite..the first muvie that i watch in 2010..walaweyyyy!!!!!avatar is a nice muvie..yet it was a long plot of story..it takes 2 hours and 40 min to ends..but trust me...TERBAEK!!!!!..haha..after finished my muvie,at 3.40 a.m i think..what am i gonna do?blurred..but i was very,very,very hapy that night..THERE IS NO ROAD BLOCK!!!!!!!!!walaweyyyyy!!!!!!so?tunggu ape lagi?merempit la..hahahak...that nite,the road is mine la..haha..the road is empty,without any cars yet any police..haha..no need to wait..merempit la..hahak..*I'm dead if potato knows this (-__-")..bawak moto tanpa hala tuju plak...so?15 ler..hehe..we'r going to 15 that nite..eat,eat and eat..its already 4.30 in the morning so we decide to going back..tido!!!!!even my new year nite was no so pretty nice to celebrate but i think i enjoyed it.. >.<
welcome 2010!!!!!!and i'm getting older..heh..

+memandangkan new year tak dapat sambut ngan sesape..acecece..aku sambut dengan awek uniten aku jela..yaaaa!!!perkenalkan itu awek aku bak!!!!hak3..wekkkkkkk!!!!!!
0

+Thousands thanks to 2009+


Malam 31 disember 2009 tepat jam 12 malam 'tahun 2009' menutup tirainya..Sekarang,dah tibe mase untuk bukak syllabus baru alam tahun 2010..haha..HAPPY NEW YEAR TO ALL!!!!!!
Pejam celik,pejam celik dah tahun baru..masa mmg tak tungu sape2 pon..ape dah jadi kat aku tahun 2009?...recall back,tahun 2009 aku dimulekan dengan aku dipilih untuk berkhidmat untuk negara malaysia yang tercinta..dalam erti kate yang lain;
-PROGRAM LATIHAN KHIDMAT NEGARA (-__-")-
haha..teringat aku sambut new year ngan bdk2 ni kat kem plkn..tahun ni jgk la aku tentukan hala tuju aku bedasarkan result spm aku..tahun ni la aku belajar nak kenal ape itu 'hidup','pijak' dan erti 'realiti'..walaupun aku rase dah belajar sume bende tu tapi ni la mase nak praktikkan dlm real life..interview jpa yang pertama dalam hidup aku utk aku dapatkan lesen besar nak sambung pengajian aku...alhamdulillah sume bejalan lancar..melangkah masok ke UNITEN pade tahun ni mmg kenangan paling manis dlm hidup aku..haha..melangkah masok ke alam universiti mmg pengalaman penting dalam hidup semue orang =)..kat sini mmg ko nak kene ade 'tali' sendiri..sape nak kawal ko?sape nak halang ko?pandai2 la nak hidup..jangan lost dari pegangan ko sudah..yang penting,2009 mmg banyak kenangan walaupun aku rase kejap jer dah berlalu..habis dah syllabus 2009 aku..masok chapter baru 2010 plak..aku doakan aku dapat capai sume impian aku...insyallah...ape impian aku?rahsie...rahsie....haha..
*GOODBYE 2009...HEY!2010!*
0

+My Beloved Penguin..haha+



Ahaa..at last dpt gak penguin..thanks ira for this adorable penguin..hehe..i'll keep it properly..acececece..ramai tanye aku.."nape suke sgt ngan penguin"...jawapan die senang jer..."sebab aku suke penguin"..hahak..penguin binatang paling comel bagi aku..geram ah tengok penguin..macam bola ragbi..kalo ade rezeki aku dpt g oversea satu hari nnti aku nak pegi negara yg ade penguin..aku nak tangkap byk2 pastu bawak balik malaysia..taruk dalam peti ais eh?bole ker penguin idop dalam peti ais..haha..aku nak bela penguin byk2..kui3..
aku pon peli..nape tetibe aku bole addict ngan penguin..haiz..

-comel tak penguin akuh?hahahaha =)


-sekarang kalo aku tido dah ade peneman..haha..1st day dpt penguin mmg mcm tak bole tido..sok kalo ade rezeki aku nak penguin btol nyer..haha.


first time dulu aku jumpe penguin nh kat alamanda..cute abeh wehy..tapi skarang aty cakap die dah kotor...sob2..comel sgt kot..ramai org pegang..hehe

kpade membe2 aku..ko jgn salah anggap lak..aku bukan mat jambu lak suke bear2 nh..aku suke penguin jer...dan jelasnyer penguin jer yek!!!haha..idop penguin!
0

+A simple but memorable reunion....=P+



Joint Of Extremely Rare and Knowledgeable Sassians 0408 first reunion...kat rumah k.n sungai merab..haha..bagi aku even x brape ramai yg dtg tapi mmg memorable gile..jumpe kawan2 lame mmg sweet abeh...dpt borak same2 semula..aihh..mmg syiokk..sori beb..aku dtg lmbat skit..kul 8 baru aku betolak dari uniten..seb baek dekat jer sungai merab..n naseb baek aku tak sesat..haha..
syiok ah jumpe koraNg balik!!!!!!!!tapi perangai still x berubah agy,,,kui3..mmg simple reunion tapi syiok...xpe,nnti kite wat yg official nyer..hehe


-tu la mereke2 yg perangai x ubah2 tyme amik gamba..hahaha-


-let the good times roll..haha..x abeh2 ngan perangai masing2..drop sane drop sini..haha..kar still jadi bahan..aduii la korang..tapi tu la yg wat kite jadi mesra..haha

abeh jer reunion,aku,fer,gel,k.a,apel,anas,azam,syah,betik ngan yop g alamanda tgk muvie..haha..cdg nak tgk avatar tp dah abeh lak tiket..last2 tgk alvin n chipmunk..bole la tahan..hehe..kul 2.30 baru aku balik..bsk2 ni naek brickfields tarik shisha..tak dpt aku nak ikot..sori beb..aku dh r bwk moto..nak naek kl pastu turun pj pengsan aku beb..haha..
tapi pape pon mmg besh r reunion even simple jer kite wat..chaiyokk!!!
ingat,jangan lupe antare kite..ape yg kite dah lalui,ape yg dah kite rase,,yang pahit,yang manis n mcm2 lagi..kite tetap 'satu'! :)
0

+A sudden visit+

sedang syiok guling2 atas katil..sbb sume bdk2 takde..waaaa
tinggal aku sorang2 kat apartment..yg len sume kuar,g rock the world,g jln2,g dating...
aku?tesadai kat umah...sebab aku jadi pesakit ye..malam td aku beraksi jadi superman di jalan raya...uah3...
online mmg terbaek..tapi last2 boring gak..maen counter dh jemu..batman dah ilang g pandan indah..x guno..tinggal aku jek lam blok uh..
tp,aty sibuk msg aku tanye penguin..haha..die ckp nk g alamanda curik penguin aku..
aty jahat!!!!!!!!!!!!!!!!..tyme tu aku cam nak lari g alamanda selamatkn penguin akuh..haha..
but then aty call ckp nak dtg..sori aty,aku tak sempat bentang red carpet yek..haha..
ujan lebat ah petang tu..sian aty..kene ushar ngan pak cik guard amanah..hak3
aty hot la tu!seb baek tak kene flying kiss ngan guard tuh..uah2.. :)
last2 kitorg g lepak upten..dok borak2..haha
attention:ira takot kucing yek..ahak..kejap2 pindah tmpat duduk sbb kucing tu dtg kat die,,haha..
yg aku tak bole bla bdk2 somalia ke ape tah yg dok dkt2 nagn kitorg..badan punye la besar..penakut kucing..haizzz....
menjatuhkan maruah negare!hek2..pe la..name je laki
but the best part is..i got my penguin that day..haha
thanks a lot ira..:)
aty tengkiu big apple au..haha
mlm ni x dpt tido..dah ade penguin..yahuuuuuuuuuuuu!!!!!!
0

+What happened to me....+



Apeq,ape sudah jadi kepada kamu ha?hahaha..
mencium jalanraya buat kali ke yg berapa ratus..aku pon dah tak berape ingat..
haiz..dh lame x xcident..last2 jadi superman gak aku..
ni la xcident paling tak teruk n tak serius bagi aku..siap ley gelak2 agy..kui2
malm kul 10.30...kat bangi..ape la naseb..
pe nak buat...lain kali;
-berhati hati di jalan raya
-jangan melintas seperti ayam
-junakan jejantas semasa melintas jalan
-gunakan pensel 2B sahaja
eh,pe aku ngarut nh?hehehe
bawak moto lok2..jgn laju2..ya,itulah pesanan menteri jalanraya muhamad safig kepada rakyat malaysia..hehehe
seb baek aku tak bawak moto malam tu..tapi yg teruknyer?aku gak...
sori la divider jalan..aku taw ko tak bersalah..tetibe ko kene langgar..hahaha
pe nak wat...memandu secare bahaya..kaki aku gak truk..tp seb baek luke jer..



-kaki yang tak bersalah menerima padah..haha..padan la muke saye ye..



-Darah aku besepah kat lantai..makin basuh makin banyak..sebab kulit aku kat lutut tu terkoyak..lame gak a darah nak stop..aduii :(

kepade rakan-rakanku..bawak moto berhati2 yer..haha.sayangi diri anda..kalo nak bwk laju2 pegi maen kat trek..tak pon ko jalan kaki jer la..kan senang..haihhh
0

+Aktiviti malam krismas...+


krismas datang lagi tahun ni..haha
objektif aku krismas tahun ni?aku nak mintak santa penguin...ade lg
-gibson SG
-lancer GT
-PS3
-Roland amp
-Catalyzer merun
keh3..bankrap la ko santa..haha
tapi sebenarnye malam krismas haritu aku robin ngan alip ade buat cuti2 putrajaya..haha
aku nak g carik santa kat ptrajaya..pastu kalo jmpe aku nak tembak die..sbb die tak bagi aku hadiah..uhhhh!
kitorang betige memulekan prjalanan dari uniten start kul 2 pagi..
robin siap bawak SLR die agy..mmg bergambar sakan la kitorang..hehe
dlm keter dah start ambik gamba..
1st port mcm biase..jambatan seri wawasan..begambar cam beruk la kami disitu yek..
lgpon ramai lepak situ malam tu..sume couple jer *jealousnyer aku*
gerak pegi presint 2 pastu..melompat2 depan istana kehakiman..kueng3
cadang nak naek PWTC..tapi guard die dh tutup jalan plak..haih..
tyme nak balik tuh nampak lak polis..robin dgn selambernyer ajak tailing polis tuh..hahak
giler..giler..
akibat memblank yang agak lame..stesen seterusnyer 'DARUSSALAM'
bukan brunei yek..tapi hanyelah restoran darussalam..haha
aku tzk ngantuk langsung lak malam tuh..lgpon ade sumeone teman aku msg... :)
melepak jer la kat darussalam..
pning2 robin ajak balik..dlm kul 5 kot kitorg smpai uniten..
aku tros on9..internet mmg terbaek sbb rmai takde..upload speed 8.6mb.download 9.7mb
mmg terbaek..keh3..kul 6.30 pg baru aku tdo..
TAPI AKU TAK JUMPE SANTA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~WAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!



-aku bajet santa claus tersnagkut kat jambatan nh..hehehe :)
0

+UNITENCUP 2010+



Unitencup 2010 dah bermula...perjalanan 20 team utk merebut piala unitencup dah diperjuangkan..haha..aku mcm biase...maen utk team olympiacos..team bese aku kat uniten..berbaju malaysia dan bernombor 96...nampak rare skit..bercode APEQ..acecece..bermule la perjuangan kitorg utk dpatkan gelaran johan...bukan senang dude..20 team bukan sikit..campur foreigner lagi..pehh..team aku ade sdikit shuffle tahon ne..ade yg berhijrah ke team laen..dlm team aku nh,aku sorang jer la bdk foundation..yang laen sume bdk degree..ahaa..antare pemain2 olympiacos aderlah yg aku ingat utk thn ne;
Aku-top stiker
eyo-right defend
po_g-left defend
moloque-goal kiper
bro-midfielder
muez-fullback
koh-left wing
shaer-right wing
aizmir-2nd striker
medu-top midfielder
tauhid-linesman
mie-attacking(wekkk!!mie gile!)
megat-attacking
matdiki-axis
nadzrin-supersub
asrul-supersub
rafi-manager olympiacos

******

+Inilah di barisan pejuang olympiacos untuk unitencup musim 2010..+
aku sejak masok uniten dah maen ngan diorg..thanks to eyo offering me to play with them..haha..banyak lagi yang ak kene blaja..jd striker bukan senang..nak kene ayam mmg senang..yg byk membantu aku attacking site,megat,tauhid,medu,shaer dgn mie...eh?ko nak jugak ker mie?hak3...mie gile!



+baju malaysia..mahal bahi...hha..kpade mereka2 di luar sane..sokong ler team aku yek..hehe+



+scene biase stelah abes maen bola..haha..owh,one more thing..shinpad aku tinggal kat umah..aritu maen nak pkai short sock kantoi lak ngan ref..seb baek ade shinpad lebey..punye la obey rule smpai xde shinpad pown x bole masok padang..haihhh~+



first game team aku kalah dgn sao paolo...1-0..haha..ape nak wat..xde luck.lgpon rmai teammate aku baru balek kelas tyme tu..and,ade jugak yg lari dari kelas!haha..sian diorg,dah ler tuang kelas,dtg tros maen..tauhid smpi injured aku tgk..pe nak wat..masing2 sibuk..



yaaa..utk tahun ni,aku pilih utk pkai puma ler plak..haha..puma esito v1.6
stud panjang..terbaek utk maen bola n pijak kpale org tyme maen bola..haha
*someone special choose this boot for me..al-ikhsan alamanda*haha.. :)

lastly,aku harap dapat maen n bagi yang terbaek utk team aku nh..next year baru abes unitencup..sampai ker tak kat kitorang gelaran juara tu lain cerita..yang penting,maen nak gempak,teamwork and thinking play...tapi itula yg kitorang harapkan utk thn ni..olympiacos dapat title juara..insyallah..
0

+Not Fit Enough...haihh+

Apeq is still chicken level in fitness..
all my fitness gone with wind already..
donno where they went..haih..
rite now,all that i know is to produce fat,fat and fat in my body..
forgot to do my fitness...(-__-")
Unitencup 2010 was on track already..
i'm playing for olympiacos team again..
with eyo,moloque,muez and the gang..
our first match ends up 1-0...
who lose?us la...ayoyo
i feel like chicken in the field that day!
i'm playing for the second half bcoz i went there late
gosh dude...running half field and my tongue is out already..
what happened to me??
i donno la..lost all my breath that day
shame la!!!!!!
for sure i must started my fitness back..
i dont want to be chicken....again!
0

+The Dusk Tiger Revealed+



At last...GIBSON masterpiece manson revealed itself yesterday...the dew 'dusk tiger'...a kind of technology in music dude..haha..so apeq,when will tou get diz stuff?....yeah,i dreamt about it yesterday..i buy it yesterday..clearly in my dream.....totally 'dreams'..keep on dreaming..haihh...
forget bout that dream...this manson get all my sight towards it..gibson finally bring new concept in les paul family after 50 years of les paul custom made..diz masterpiece really brings gibson to a new higher standard leaving others manson maker...



tiger at work defines a new label slightly calling all masters' manson all around the world to kick it on stage..diz stuff really makes matthew bellamy forced himself to keep bringing mayhem on stage..hahak!..so,when do your turn apeq?.....-damn la wei!!-



i'm wondering why gibson sketching a dusk tiger concept on diz mayhem manson..gibson is well known for thier les paul and SG...diz tyme,they use different concept to thier new babies..theres no idea for me to conclude what they r trying to do..ask them..



diz thing really2 catch my eye...the 'chameleon tuner'....aiyooo...so expensive idea in this concept..one button tune,distortion and overdriven..comes with the gear software...crazy la gibson..i dont ever wonder to think about this tuning idea...really2 briliant idea..this what makes this dusk tiger so special..masterpiece..once again...



the pearl oriented gibson on the dusk head finished it all..diz things very2 make me crazy..i dont know where tey got this idea to drive people into it..i give my 10/10 rating for this new manson of gibson..a perfect guitar for the world...oh!,one more thing..only 1000 units will be sold worldwide...so apeq???what r you waiting for??go la get this manson.....

and one more time i said..... -damn la weiii!!!!!!!-
0

+I miss you...+

i dont know why..
its hard to speak with you..
even meet you rite now...
this was so contrast..
compared to the past...
at the moment we talk..
we laugh..
we joke..
we walk..
and we eat toghether..
life scheduled change drastically...
seems to be more packed..
and it gives sign thats it comes harder to spent time with you..
i hate this...
why this happened when it just gonna start..
i dont want a beautiful start end up miserable..
'dont want'
why do this things happened?
its hard to meet you,speak to you,laugh with you and walk with you..
eventhough,we studying in the same place...
at the same building....
same floor of classes...
i miss you...
0

+tasek mania+

selame aku duduk uniten,aku slalu lpk kat tasek jer..
xpnah lak aku tepikir nak masok lam tasek tuh...
ade la kadang2 amor suruh aku terjun lam tasek tu...keh3
tapi haritu,lam tasek tu jugak la aku berenang...shit..
ari jumaat...kitorang dpt information ade team building kat tasek...
pakai sports casual sebab you will get wet...kate miss su dgn happinyer..
kitorang ni kan bdk baek..so,ikot jer la....baek? (-__-")
smpai tasek,kitorg tgk bdk dh start lari2...aku ingat ade aktiviti jog jer ke..
aku and the gang yg muke lmbat ni tepakse pusing seround tasek sbb lmbat..ingatkn save..
kat tepi tu aku dh nampak ade life-jacket dh...mmg damn..
tetibe jer aktiviti kitorang start dgn 'menerjunkan diri ke dalam tasik'
klaka nak mam la wey...ade yg nak lemas la...hak3
aku terjun trip last...bajet nak lari jer tapi nak x nak wat jer la..
lalu minumlah aku air tasek yg bercampur dgn segale bahan kimia yg menyelerakan
equation tasek uniten;
lumpur+biawak+sisa d'tasik++ikan mati+segale sampah sarap termasuk sampah masyarakat pown ade lam tasek tu kot+lumut menghijau+sisa biawak dan yg sama waktu dengannya...
setelah di'integrate' segale bahan2 tersebut,ia memberi jawapan yang amat jelas
=mampos
ituler yg kitorg hadapi aritu..terbaek dari ladang!
pastu,aktiviti bwk org sakit..
aku plak jadi group leader..seb baek team aku dgr ckp..
yg degilnyer si KAREN!!!hak3..bising la karen!!!!!!!!!!!!!!!!!
setelah puas mandi manda di tasik yg indah dan permai..sesi nasihat bermule..zZzzzZZzz
badan bau kerbau+unte ditambah mate aku dh sepet..
aku nak balik mandi la!!!!!
tapi syiok sebab bile lagi nak terjun tasek uniten? (^___^)
0

+Rock the world 9+



rock the world dtg lagi..aku x taw nak pegi ker tak..kalo ade bdk pegi aku follow jer la..zhaf pegi aku rase..aku pegi pown sebab nak pegi tengok pesawat aku jer..fulamak!!hahaha..bdk2 ni rmai turun agaknyer...sape2 pegi sound2la yek!hehe
-apeqisingigmood-
0

+Ko bohsia......sampah!!+

Pagi 28 nov lps...aril ajak aku trn term..
dh xde nak wat pe aku ekot jer la...cdg nak g pc fair kt term
smpai sne pc fair mmg cm ngeng...x pape..boring nak mam..
aril plak ngan banggenye bole tinggal wallet kat uma..
mmg bijak..dah smpai seremban nak parking moto baru teringat..cett
tyme mkn aku ajak die g mcd..org plak rmai tyme tu..
mase beratur tu ade la due ekor minah dok dpn aku ngan aril..
die punye bahase mmg mcm bkn pompuan..
dari gaye diorang aku ngan aril taw dh yang due ekor beruk nh bohsia..
diorang cakap mmg x betapis la...mencarut kaw2 nyer..
aku ngan aril senyap jer la dok beratur kt blakang diorang..
tapi yg wat kitorg x senang dduk bile die dh start ckp psl kaum aku plak..
mmg berapi tyme tu..bole lak beruk due ekor nh kutuk2 org laki..ckp punye la kuat..
antare dialog diorang yang aku ingat:
beruk 1:'wey,nape jantan yang ko kuar smalam tu cam bangsat ha?'
beruk 2:'ko mcm x taw lak yang laki sume macam gampang..bodo la ko nh'
beruk 1:'a-ah doe..lupe lak aku..jantan sume mcm bangang la'
beruk 2:'ko kenal x mamat yang kat myspace aku tu?yang mcm bodoh tu?
beruk 1:'yang bajet loaded abes tu ke?mcm bangsat jer aku tengok'
beruk 2:'ade ker laki bodo tu bole ajak aku kuar..hish,x ingin aku'
beruk 1:'toksah la..laki sume mmg cmtu..bajet lebey'
beruk 2:'laki takde seko pown yang elok..kat kelab pon sume gampang'
abeh jer beruk 2 tu becakap,aril dh masok campur dh..aril nh mmg panas baran gak orgnyer..'wey pukimak!cam bangsat la ko bohsia...pe ko ckp td?'..aku dh agak dh,aril cnfirm melenting nyer..bohsia due ekor td tekejut gak ah..keh3...
'ko sedar tak yang ko bohsia ha bangang?ko nak kutuk2 laki buat ape?ko muke dah la macam sampah..lawa xpe gak...ko apehal?ko ingat ade laki suke kat ko ha?barua!!...keh3,itu ler yang aku ingat ape yg aril ckp..aku maleh jer beb..org rmai tyme tu..aril ne jenis kering nyer org..hak3..dh tebal muke beruk 2 ekor tuh,diorg trus bla..x becakap ko!hak3...
[sori r,dialog banyak mencarut yek..tapi nilah kebenaran kehidupan..toksah nak menipu..terima jer]
ape yg aku nak sampaikan kat sni bukan nak mengutuk kaum perempuan atau laki...just ade maksud tesirat kat peristiwa nh...
"ko kalo dah sampah,x payah nak kutuk orang lain sampah...cermin diri ko tu dulu"
btol x?pengajaran peristiwa nh...nta la..ni la dunie skang..x taw pe nk jadi..
kite pandai2 la bawak diri..jangan jatuh dlm lembah jahanam sudeh..dunia realiti sume kejam..pandai2 la bawak diri..
-apeqberpijakdiduniarealitiritenow-
0

+The Resistance..the truth of da world...+

Is our secret safe tonight
And are we out of sight
Will our world come tumbling down?
Will they find our hiding place
Is this our last embrace
Or will the world stop caving in?

It could be wrong
Could be wrong
But it should've been right
To let our hearts ignite
This is out of control
It can never last
Must erase it fast
But it could've been right
It could be wrong could be

Love is our resistance
They'll keep us apart they wont stop breaking us down
Hold me
Our lips must always be sealed

If we live our life in fear
I'll wait a thousand years
Just to see you smile again
Kill the prayers for love and peace
You'll wake the thought police
We can't hide the truth inside

The night has reached his end
We can't pretend
We must run
We must run
It's time to run

Take us away from here
Protect us from further harm
RESISTANCE...

what resistance do you think?this stuff is about futurism..i read it almost 7 times for me to understand it well..damn..
tersirat gile maksud die..haha
this is all about futurism..understand it well dude..
0

+Ape yang aku cari...+

bangun pagi...mule la idop..
pegi kelas..
ngantuk tak pyh nak cerite la..
abis kelas,klua jap..
dduk2,lpak2,borak2...
abis,masok klas balek..
matahari dah terbenam baru nak balik..
life ape cmtu?
sape salah?
xde sape..sbb tu dh tugas aku..
kalo nak pikir pasal life,mmg fade sket la..
reflect future?
insyallah positif..
bende nh nak kene ngadap hari2..dah smart jer tesusun dlm life aku..
nak skip?
toksah mimpi..'destiny'..keh3
ape yg ak nmpak,aku nyer life mmg 'takbolelari' dari bende2 cmni..
byk lagi yg aku prasan..
maleh nak tulis..
dh tue..x larat
aku hepi beb..ade life cmni..
mmg aku cukup bersyukur..
'sebab aku dh nampak'
banyak nikmat yang allah bagi kat aku..
cukup banyak..
tapi aku jer yang x sedar2..
pe nak jadi la..hahaha
aku banyak 'mimpi'..
masalahnyer aku susah nak bangun..
aku sedar tapi malas gle nak kuar dari mimpi nh..aduhaii..
pe la nak jadi..
pape pown..mase depan jauh lagi..
paling penting..
"aku nak carik,ape yang aku nak carik"
apeQispeningkepaleritenow..hehehe
0

+Uniten ads on LRT..Ampang Line+

Pagi ahad 23 september..aku ngan pakcik aku berenti kat cheras sebab nak breakfast..tyme tu baru kul 8.30 pagi..kitorang dari selayang tyme tu..bpk pnat..jaoh gle gak r selayang..tyme tga mkn tu,aku nmpak ler LRT ampang line lalu...yang bwat ak pandang lrt tu bkn sebab pe tp sbb sepanjang lrt tu pnoh iklan pasal uniten..haha..tegelak aku tyme tu..pe btol ke ape yg diorg iklankan tu?ehee..nta la..korang tgk la sndiri..tyme tu nak amik gamba mmg x smpat..aku pown mmg ngantok tyme tu..mlm tu kul 5 baru ak tdo..so,ade la sumber ak dpt gamba nh..yg pnting ni lrt yg ak nampak tu kot..haha..korang nilai la sndirik..

+decorate lrt ngan iklan uniten...bangge la kite yek?bangge?hak3!!+


+generasi masa depan..hanya di uniten..abeh,kat universiti laen?generasi masa belakang la kot..?pape je la+


+duduk atas kerusi..jgn duduk iklan uniten plak..hak3+


+Bumbung atas lrt ni meriah dengan persoalan 'why uniten' yang kemudiannye membuatkan org2 dlm lrt nh sakit tengkuk sebab tgk dan bepikir..haihhhhh+


+Way to go..go!go!lets promote uniten to nation...cehhhhhh..+

bedasarkan ape yang aku survey melalui forum2,ramai yang mengutuk bende nh..ramai yang buat statement 'haa,nilah duit kite yang uniten kaut pastu diorang pakai utk buat bende alah nh'..haha..so,terpulangla kat korang camne nak menilai bende nh..kalau korang rase bende nie reflect bende baek,bagus la tu..tapi,kalo sebaliknye,fikir2 lah sendirik yek..pendapat aku?*speechless*
0

+Da beginning of 2nd semester+


time past very fast dude....
sem 2 had been started since 2 weeks ago...haha...
amacam sem 2 aku?fine jgak..tapi sem 2 nh aku nak spend banyak mase kat stadi 'kot'
haha..
sebenarnye aku da balek uniten seminggu awal tyme cuti sem tu..dok jer r sensorg kat amanah..pe nak wat..
tapi syiok jgak...aman jer akuh tanpa gangguan batman..batman gile!
tapi seminggu tu mmg enjoy parak la akuh...keh3
class still da same..jumpe balek bdk2 nh..syiok pe
klas paling kepoh..bising...and happening..haha
wenjie still cikgu akuh...garang ya amat...(-__-")
tyme balek cuti sem akuh ade beli rotan nak kasi wenjie...
aku nak suro die sebat akuh kalo aku tak stadi..
at last,aku gak yang mampos..
ari2 kene sebat..aduhaii..amor pown join menyebat akuh..'sebat manje kunun'
banyak mase aku spend stadi ngan wenjie..yee pown same nyemak..bising la ko yeee!!!!
sem 2 dh start..azam akuh?dh cnfirm nak CGPA4.00...
itu la azam budak2 universiti....nta la...s*** tol..
pape pown...sem 2 dah banyak tambah subjek..
calculus-miss iza
physics-dr.yusri slrpppppp
chemistry-dr.ozawa ea?aku pown da lupe name die
lab chem-nta,aku lupe
lab phy-mr.sangkar?
subjek len aku lupe..maklum la da tue..keh3
tapi sem nh nak kene pulun abes la aku...70/30..amacam?

+ni la peneman setia akuh sepanjang sem 2 nh..hahaha+
dari kiri:atul,lina.wenjie,aku,potato :)

+sem 2 dah start tapi seksyen 15 mmg tak bole dilupakan...haha+

+old cikgu but still da same naughty student...haiihhh+

+Rakan seperjuanganku...berjuang utk 4.00?hak3+

+aku ngan cikgu buat eksperiment....masak magnet dlm beaker...aduhh+

+Chemistry lab= playing time+letup kpale sndirik+

+hak3...klaka la wei pakai kot nh...da mcm nurse plak..aduhaiii+

+me and miss raihan...die replace lab chem la tyme nh..haha+

semester 2 tamat next year,,,pastu masok sem 3 plak...pe aku nak wat sem 2 nh?jawapan die senang jer..
+AKU NAK JADI BUDAK BAEK!!!!!!!!!+
0

+Glory Negeri Sembilan!!+


Malam 7 november 2009,Piala Malaysia jadi milik Negeri Sembilan akhirnya..haha...puas,mmg aku puas hati tgk kelantan kene bantai sampai 3-1 dgn Negeri Sembilan..yang paling aku bangga sebab sepanjang kempen liga Malaysia,Negeri Sembilan x pernah kalah...mmg cukup bangge la sebab diorang banyak berusaha utk menang...so,final Piala Malaysia aku pown bertungkus lumus nak dapatkan tiket...keh3..mcm2 bende jadi beb...ikuti kronologi dier...hahahaha

-Pagi jumaat,6/11/09 after chemistry lab,aku robin ngan batman pegi Bukit Jalil sebab nak beli tiket aku...bdk2 laen sume dah ade tiket sebab booking kat akak afiq ghaz...so,aku kene la pegi beli..smpai jer stadium,org punye la ramai..berebut2 sampai begadoh...aku pown join same la...pastu diorang jerit2 tiket dah abeh...aku punye la menyirap tyme tu...tetibe ade sorang pakcik chinese dtg bgtaw yang KBS akan bawak tiket pukul 3 ptg kang...ade lagi 10 ribu tiket die ckp....ok,fine...pastu,aku ngan robin beli baju jer n kitorang balek uniten lps tu sbb nak smbhyang jumaat..

+Jalan tyme tu mmg sesak sebab ramai dah line up nak beli tiket+


+Aku ngan robin beli baju jer la pagi tu nampaknyer..haha+

-Petang 6/11/09
after sembahyang jumaat,aku robin ngan zhaf pegi balek ke Bukit Jalil...aku mmg mengharap gile la tyme tu utk dpt tiket...sampai sane dlm kul 4 aku tgk kaunter x bukak lagi...so,aku,robin ngan zhaf dok la dlu lpk2 sbb aku target kaunter bukak kul 5 ptg..tyme duduk2 tu,ade lak sorang brader dtg kat kitorang...die ckp die org berita harian..die mntak kitorang jadi model utk n9 sbb die nak wat artikel kat surat khabar...kitorang layan jer la...pegi la amik gamba kjap..haha...market la tu..after tu,tetibe lak ade org rtm dtg kat aku sbb nak interview pasal tiket habeh..hah,mmg silap org la die tanye..mampos KBS aku pangkah..hak3...last2 kuar kat berita malam tu...hadoiii..tunggu punye tunggu dah kul 5.30...mmg berasap la aku tyme tu..tetibe ade 2 org security dtg kat kaunter tiket tu..aku bajet die nak bukak tapi,die g tampal poster 'tiket habis'...bapak ah...aku tyme tu rase cam nak membunuh jer...BALIK!!!!

+Model utk Berita Harian..haha..robin pembelot weiiii!!!!!+


+Yayayayaya..itu dia peminat fanatik yang setia....hak3+


+Ni sume berlakon jer nh..toksah caye..haha..keratan harian metro 7 nov 09+


+Muke yang x puas hati sebab x dpt tiket...arghhhh!tensen gle la tyme tu!!+


+Cayalah KBS....sayang kamu!!!!!laen kali wat camni lagi...****!+

-Sabtu 7/11/09
last2,aku decide pegi jgak sbb dh kawtim ngan pakcik bak tuk beli tiket..lega la sikit aku tapi tu cnfirm jumpe lagi kat sane..ptg pukul 2.30 aku,robin,bak,afiq ngan rasphan berangkat pegi stadium...aku sorg jer n9 lam kete tu...yang laen Kelantan!!!!tapi mmg meriah la tyme tu sbb kat jalan penoh penyokong fanatik...sume kpale gile nyer..haha...kitorang pown same la menggile...hak3..sampai stadium,ujan pulak..ya allah tyme tu mmg disgusting la..org da la ramai,ujan lebat,mandi ujan lagi,tiket aku xde lagi!!!!puas carik pakcik bak tapi x gak jumpe2..yang buruknyer,kitorang boleh berpecah plak tyme tu...mmg terok la...adoihhh..line tepon pown x bole gune tyme tu...bayangkanla weyh...gile tol aku ckp ko...tapi dah mmg rezeki aku kowt sebab ramai ulat tolak tiket tyme tu...seploh inggit jer beb!!!bapak syiok..aku sebat jer la..GEMBIRE GILO!!!!!!!

+Supporter n9 n kelantan dalam satu kereta?takde hal......+


+Tiket dah ade kat tangan..tunggu nak masok jer..yezzzzaaaa!!!!!+


+Puas gile la wei dah dapat tiket,,,hak3+


+Dari 20 inggit aku dapat seplow inggit jer..thanks yer ulat2 tiket...hak3+


+HOBIN JANG HOBIN!!!!!haha..tyme nie kat gate entrance negeri sembilan+


+Hahahaha..inilah die hantu-hantu Negeri Sembilan :)+

-At last....kat dalam stadium
yahuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!dapat gak tgk final...hahak..mmg gembire abeh la aku..keh3..dlm stadium aku dok ngan membe aku dari negeri sembilan..bak,afiq,robin ngan rasfan dah g site kelantan..mmg syiok woo...tgk kelantan kene bahan ngan n9..bapak hebat ahh negeri sembilan..hak3!!!mmg enjoy gile la akuh..hak3

+yaaaaa..itu dia penyokong gile negeri sembilan sudah mai..hak3+


+Meet along iman...keh3..tetibe jumpe sedare aku plak kat stadium+


+There's a lot of people here!!!!!haha,seriously penyokong kelantan ade 3/4 dalam stadium..negri sembbilan 1/4 jer...bapak ah...+


+Hobin jang hobin crew....cayalah weiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!+


+Ramai gile orang doe..stadium sampai x cukup seat la ..kelantan yang ramai tapi last2 kalah jgak..hak3+


+Aku pening kpale sebab bising sgt..hak3..gado ngan penyokong klantan lagi..hadooo+


+Pape pown,tahniah negeri sembilan..Tuanku Mukhriz pown ade tyme tu..mmg membanggekan..DAULAT TUANKU..after match,penyokong kelantan bakar staium la konon..xde sivik langsung..mcm beruk!memalukan!bawak mercun lam stadium,bakar sane,bakar sini..cm xde otak..malu gile wey..adat la tu..haha...pape pown aku mmg puas gile la malam tu..HOBIN JANG HOBIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Copyright © +Constant ApeQ+