1

Semester Baru =)

Bleh bleh bleh bleh
hehehehehe..haluuuuuuuuuuuuuuuu
Macam biasa mintak maaf yang teramat sebab dah lama tak apdateeee
Hehe sangat bz dan malas 
orait, entering new sem 3rd year 2nd sem
wowoowowo sudah maw final year 
And yes i'm onto orientation sept 2012/2013 intake as TC Mass leader
What a great orientation that time 

 
Oh yes, i've met this japanese girl Arasooooo hehehehe
She shared the same interest as me. *Like like like*
semester baru juga sangat sibuk
sila tgk jadual saya.haizzzzzz


Bini2 saya iaitu Adam, Raje Gay dgn pakcik saya mmg tak behenti nak mengacau hidup saya.
Tapi diorg lah peneman saya :)
Insyallah semester ni saya nak naikkan lagi pointer. typical university students dreams each and every sem.
ngeh3.
Sem ni maybe saya bz sikit kot sbb nak siapkan CV,jadi s/u 3 kelab Ampang,wawasan,seramu and mcm2 lah lagi.
Insyallah akan update soon. papai =)

0

Yo!

Semekom.sumpahlamagilababi aku tak update blog nih
Aku sibuk, bukan sebab aku dah mati.
Mati la jugak sebab aku penat bekeje 2 bulan nh
Sem nih aku tak buat.Special sem JPA tak ambik port pun.
Pokemon ya amat sebab awal sem mati aku konpius pasal payment invoice bagai tu.
Dah aku malas nak cite pasal natang tu.
Yang penting next sem mmg sanagt menyedihkan.
Macam biasa lab sampai 3.Masyallah
Aku tataw la cane maw shift lagi.Lab satu pun aku shift for FINAL YEARRRRRRR
Yesssss FINAL YEAR MOT.......R!!!!
Bodo sumpa aku tanak extend.Aku maw grad awal.Keje awal.Kawin awal.hehe
Takpe.Itu cerita tolak tepi.iyah!skang ni aku nak fokus hala tuju hidup aku hahaha
sendiri ckp sendiri pulak rase nak muntah.Banyak bende yang aku tensen.aku kdg2 sampai tataw ape yang aku pikir n kadang2 sampai otak aku kosong sesangat
Bayangkan aku...... ish maleh maw cite
Kepade orang2 yang rajin bace blog ni thanks sgt2 walaupun korang bengong sebab bace sampah je.
Tekejut aku tgk traffic blog sampai belas ribu.
Yang follow aku block tu sori la.aku takde interest dgn org yg mcm korang utk follow.
Takpa sok lusa aku remove suma.haha
Jgn risau aku still hidup sihat dan kuat!
nah,ini gamba aku utk 2012
bahangongggggggggg
*babi sungguh la aku sakit perut gila time malam ni*

0

Bayar ke tak ni?

Besok semester baru dah start..semester 3 2012/2013
You know what?
I'm fucked
hadoihh...dah agak dah..mesti bende macam ni jadi punye
I just don't know if jpa will pay my study fees invoice.
Recently in the meeting they said they will paid but for elective subject only
and now,when the semester dah nak start
mula la dgr cerita tak confirm lah,maybe tak bayar lah,kena bayar sendiri lah
wahlaweiiii...aku dah pening kepala la..
Bukan ape..aku try call jpa tak dapat,e-mail pun tak reply2 dah 2 minggu dah
aishhhh
i dont care lah..hopefully they'll paid my study fees this semester
tomorrow kena bayar rm280 utk apartment pulak.kalau jpa tak bayar invoice,
beribu la duit aku habeh...dem


1

Oh kahwin!

Baru baru ni keluarga abg shahrul (tunang akak aku) datang hantar duit perkahwinan
Sedar tak sedar dah nak kawen akak aku
dulu kecik2 dok same2 main masak masak,main kotor,kene sebat same2, becakar 24 jam tibe2 dah nak kawen dah die
cakap pasal kawin ni,aku sebenanye amat la jahil bab bab kawin nih.
sebab ape aku jahil?yeah sebab adat melayu
adat yang banyak belanggar dengan hukum islam..toksah pura2 wat tak tau.bende depan mata kot
zaman sekarang kalo duit hantaran tu takde atas seploh ribu orang dah tak recognized tu macam kawen dah.
dalam islam ade ke tetap syarat nak duit hantaran atas seploh ribu?takde lah wahai cik akak dan cik abang
tu sume adat melayu jek
adat yang dah macam disalahgune oleh masyarakat terutamenye orang melayu la
sapo lagi kan?
kawin zaman sekarang orang lebih untuk menunjuk nunjuk..khemah tu kalau boleh macam khemah raja dah kadang2 aku tengok..pelamin macam tempat orang bunian punye mahligai dah.
aku bukan ap..kesian tengok orang2 yang menguruskan hal2 kawin ni sebenanye.
sape lagi kalau bukan mak bapak kan?
sian tengok diorang penig kepala pikir pasal duit untuk anak2 nak kawin..haihhhh
entahlah...bukan tak boleh mewah2 ni sebenanye tapi kalau nak mewah2 tu janganlah terpesong niat tu semata mata kerana allah. kawin la ko mewah tahap gaban tapi janganlah niat nak berlagak n ego.
Dan yang paling penting ikut kemampuan =)

Aku kawin nanti camne?ontahlah..ikut la ape yang aku mampu...hehehehe
tapi yang paling pentingnye, ade ke orang nak kawin dengan aku?



*forever alone*

0

+Monster Beats Solo HD and Sony E-series+

Recently buying Monster Beats Solo HD white colour
wuhuuuuuu syiokk gila bila dapat one of Dr Dre bitches ni..hehehe
blogger-emoticon.blogspot.com
Okay, i swear the sound was awesome 9/10 and it was a worth thing to have and i got it for cheaper price..hehehe..wanna know the original price?nah RM1180
I can't afford lah if that price but i still bought an original equipment from Monster..hehehe
in short it was called OEM.

Tadaaaaaa..this is my Monster Beats solo HD white colour..sexy gilaaaa


Thanks GTOracer (subang) for the package with monster cable..awesome!

The next 2 days after beli ini barang, i'm going to mines to buy sony mp4 (sebenanye boring tade keje)
Then i bought one of sony mp4 E-series NWZ-E463 for RM299 in turquoise color
siap ade polka dot lagi..hehehe
and thanks to sony, they are real sound engineer-based-product

Tadadada..full of polka dot..hehehe


Thanks to the clear Bass technology from sony..bila cucuk dgn beats,really eargasm!


Thats the two new gadget that i bought...more to come!yeah!!!






1

Bigsby In Malaysia

Ahohohoho..salam semua :)
Harini nak cakap pasal mende alah yang agak payah nak jumpe kat Malaysia nih
iaitu khas untuk mat2 gadget gitar kat luar sana iaitu
Bigsby Vibrator Tailpiece
Yap,mmg bukan senang nak cari bende nih sebab ini barang aaa kawan manyak rare woooo
Lame jugak aku cari haritu
Mcm2 tempat aku tanye
SANGAT BANYAK e-mail aku anta kat guitar supplier tapi sume ckp takde and there was even not in their stock list
But kalo yakin mesti ade punye la kawan and at last,
Alhamdulillah jumpe jugak akhirnye
happy gile..hahahahahaha
blogger-emoticon.blogspot.com

Merase jugak gitar Les Paul aku pakai Bigsby tailpiece ineh
Perlu diingatkan bahawa ini bukan original breed of Bigsby tailpiece but the shape and all of its forms are the same as the bigsby of B7
At first bile aku anta gitar utk pasang Bigsby ni, brader kat kedai tu ckp tak payah pasang sbb takut nnti tune gitar lari n allignment string takut lari sbb mmg kacau distance dari string to fretboard (Kalau nak pasang Bigsby,stopbar kene remove taw kawan kawan)
Tapi sebab aku bersungguh nak bende ni kan kalo tak pasang rugi la kan?sebab dah jumpe mende nih and alang2 tu buat jelah :)
Ade 3 bende yang aku buat sekali time pasang Bigsby tu;

1-Full guitar setup(Tak dapat full pun sebenanye)
2- Tukar tali Elixir (10)
3- Install Bigsby Tailpiece B7(Harfiahnye not originated Bigsby breed)

But gitar aku ade problem time buat full setup sbb truss rod adjustment mcm ade limit la pulak.
I dont know what happened but sampai skarang aku rase mcm tade prob sangat dgn gitar aku tuh. Si Hazrey(guitar store) cakap kalo set truss rod tu jauh lagi bole patah fretboard gitar aku tuh..*agak tekejut mendenganye*blogger-emoticon.blogspot.com

3 hari masa yang diorang ambik untuk setup semua ituh.Hazrey cakap mmg diorang ambik "Doktor gitar" yang mmg dari guitar store(specialist) and bukannye doktor gitar yang kik chai peng punya.

Bile Hazrey kol aku ckp gitar dah siap,die pulak kagum melebih.cakap gitar aku dah mcm gitar seplow ribu punya la,itu la,ini la..ahahahahahaha
Tanak excited pulak aku mendengar die cakap cmtu.Terus drive pegi guitar store untuk melihat bini saya yang sudah siap di setup itu.cewahh
Puas hati,series puas hati gile.senyum leba sudahnye..hahaha.mmg sebijik yang mcm aku nak
Thanks a lot Hazrey.way to go man.*tulah ko degil dulu aku nak pasang ko ckp tak payah*
Disini aku sertakan gambar gitar aku Gibson Les Paul Custom sebelum di-operate dan selepas di-operate dgn bigsby vibrator tailpiece sekali..zasss


Gambar yang aku tunjuk ni mmg merupakan gambar gitar aku yek.mmg sebijik. (sebelum tambah bigsby vibrator tailpiece)



Tali belum tukar,belum pasang bigsby tailpiece,truss rod bermasalah,stopbar masih ada dekat gitar,yup that's an original condition.

[AFTER OPERATION]
jeng..
jeng..
jeng..
jeng..














Yup..amacam?seksi tak les paul aku?hahahaha..itu adelah result after my les paul was installed with that Bigsby Vibrator tailpiece.memang puas hati.sangat sangat puas hati. Kepada anda yang berminat bole jugak buat bende ni but kene pertimbangkan condition gitar anda terlebih dahulu ya. Lets rock with Bigsby! =D


Hah,this is the original one of the Bigsby breed.saya tara mampu maw pasang ini mahal2 punya barang. If u got the bucks,ape salahnye kan?RM1100 je kot..haha :)

Permudahkan Google;
Bigsby di Malaysia
Pasang Bigsby di gitar
Les Paul with Bigsby vibrator tailpiece

Thanks for view =)
0

+Zaman zaman metel Muhamad Safig+ :D

Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Hahahaha ini adalah koleksi gambar2 zaman metal saya ya
Kebanyakkan gambar ni dari sedare saye si @Nurhazirarazak
dia yang rajin scan gambar pasuh tag saya kat facebook
naseb baik die privatekan gambo2 nih..hahahaha
*time kecik2 muke saye mmg muke budak degil*


Patung doremon kesayangan saya!! :D *sudah hilang*


Pakaian formal tadika kemas..kekekeke


Saya baru grad dari tadika kemas bersama sedara saya si hazira razak..kekekekeke


Gamba saya dan emak yang otai



Time ni kat genting haighland.yang pkai baju pepel tu akak saye,baju putih hazira razak,baju merah matt bellamy, baju kaler2 tu mak hazira, baju putih line merah tu mak saya, ayah pakai baju putih siap ade ray-ban kesayangan die..kekeke oh baju hitam mak nagn n hujung tu pakngah..hehe


hahaha kelaka kan muka saya yang anih time kecik2..nasib baek dah besa nih muka mcm matt bellamy..*wink wink*
0

Nike Tiempo Legend III :D

Ehem!ehem!ehem!!!
Hari ni gua berjaya beli si Nike Tiempo Legend III
Memang stailooo dapat beli..heheheehhe
*Seperti gambar di bawah ye..hehehe*

Beli dekat warta ditemankan oleh assistant tetap saya miss apupupui
Sebenanye tak cadang pun nak beli tapi tetibe ternampak pulak kat dpn mate terus beli.heee

Tengah berduit ne ape lagi
Time takde duit kang lagi sakit hati tak dapat beli
New kick!yeahh!!


Sebenanye memang dari sekolah lagi minat pakai Tiempo dgn Total 90 & Puma
Dari dulu nak beli kaler ijau nih tapi dulu mahal giloooooo
skang dapat murah jek..hehe

*stud die sedappp wooooooooo*

Mari2 main bola!ayuh!ayuh!ayuh!!


*Dear tiempo FG,please be kind to me*

 
Copyright © +Constant ApeQ+